back to top
30.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

30.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κάλεσε τους επικριτές του να καταθέσουν πρόταση μορφής. Οι «87» ακολούθως, κατέθεσαν πρόταση μομφής. Την πρότασή τους στήριξε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος εξέφρασε και την επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος αν γίνουν εκλογές.

Στην ομιλία του νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο επιλογές: “Η πρώτη να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για τη λύτρωση της χώρας από μία ανάλγητη κυβέρνηση και η δεύτερη να συνεχίσουμε μία στείρα αντιπαράθεση που πληγώνει τη βάση και τους ανθρώπους που αγωνιούν.

«Ευκαιρία να ενισχυθούν οι ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, είναι η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια του Γερμανικού Περιπτέρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας.

«Η πολιτική έχει αξία όταν βελτιώνει τις ζωές των πολιτών», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., στη Δ.Ε.Θ., παρουσιάζοντας τη νέα εφαρμογή «safeyouth.gr» που θα απευθύνεται στους ανήλικους και θα τους προστατεύει από επιθέσεις και φαινόμενα βίας.

Μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την τόνωση των εισοδημάτων αναμένεται να εξαγγείλει το βράδυ, από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, ο πρωθυπουργός. Στη λίστα ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, παρεμβάσεις σε επιδόματα και μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις 6 στην Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

«Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία”, ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Να δώσει οριστικό τέλος, στην άγονη, όπως χαρακτηρίζεται, συζήτηση περί ασυμβίβαστου, σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Δούκα, καλεί την ΕΔΕΚΑΠ, αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Ουσιαστικές πολιτικές και μέτρα όπως η διατροφική επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

«Από τις Ευρωεκλογές του 2019 μέχρι αυτές τις Ευρωεκλογές, φύγανε από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ενάμισι εκατομμύριο ψηφοφόροι. Εμείς πήραμε 60.000, το οποίο αναλογεί στο 4%. Αυτό, δεν είναι επιτυχία» δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του σε Καστοριά και Φλώρινα.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 31 και 32 ετών, για τον ξυλοδαρμό 49χρονου Ελληνοκαναδού τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σε εκδήλωση των Financial Times στο Λονδίνο παρουσίασαν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των υπηρεσιών κατασκοπείας των ΗΠΑ και της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.  Είναι πολύ «νωρίς» για να εκτιμηθεί για πόσο καιρό οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας Ρίτσαρντ Μουρ. «Σημαντικό τακτικό επίτευγμα» χαρακτήρισε την ουκρανική επιχείρηση στο Κουρσκ ο διευθυντής της CIA Oυίλιαμ Μπερνς.

Στην αθλητική επικαιρότητα, τη Φινλανδία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 33 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα