back to top
25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την τόνωση των εισοδημάτων αναμένεται να εξαγγείλει  από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, ο πρωθυπουργός. Στη λίστα ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, παρεμβάσεις σε επιδόματα και μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.  

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ ήδη κλείνει σταδιακά το κέντρο της συμπρωτεύουσας. Αυτή την ώρα  στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,  στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενώ στην  Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.   

Με κεντρικό αίτημα «να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα του συνταξιουχικού κόσμο, συνταξιούχοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανοίγοντας το γαϊτανάκι των διαδηλώσεων λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού. 

Για ζήτημα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος είτε στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης, πάει σε εσωκομματικές εκλογές είτε περάσει η πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι 100.

Απόψε στις οκτώ θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.  Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% και έναν του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ομιλία του νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο επιλογές: “Η πρώτη να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για τη λύτρωση της χώρας από μία ανάλγητη κυβέρνηση και η δεύτερη να συνεχίσουμε μία στείρα αντιπαράθεση που πληγώνει τη βάση και τους ανθρώπους που αγωνιούν.  

  «Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία”, ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επισκέφθηκε σήμερα,  ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων  Χάρης Δούκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και πολίτες της πόλης για την ανάγκη αλλαγή ηγεσίας της χώρας κάτι που όπως τόνισε θα γίνει με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο, με τομές, αλλαγές και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα.

«Ουσιαστικές πολιτικές και μέτρα όπως η διατροφική επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. 

«Από τις Ευρωεκλογές του 2019 μέχρι αυτές τις Ευρωεκλογές, φύγανε από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ενάμισι εκατομμύριο ψηφοφόροι. Εμείς πήραμε 60.000, το οποίο αναλογεί στο 4%. Αυτό, δεν είναι επιτυχία» δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του σε Καστοριά και Φλώρινα. 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 31 και 32 ετών, για τον ξυλοδαρμό 49χρονου Ελληνοκαναδού τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλογών.Αφορμή, όπως αναφέρει η Ολομέλεια σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σημερινή συνεδρίασή της, αποτελεί η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, ο οποίος τίθεται σε ισχύ στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σε εκδήλωση των Financial Times στο Λονδίνο παρουσίασαν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των υπηρεσιών κατασκοπείας των ΗΠΑ και της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας. Είναι πολύ «νωρίς» για να εκτιμηθεί για πόσο καιρό οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας Ρίτσαρντ Μουρ. «Σημαντικό τακτικό επίτευγμα» χαρακτήρισε την ουκρανική επιχείρηση στο Κουρσκ ο διευθυντής της CIA Oυίλιαμ Μπερνς.

Στην αθλητική επικαιρότητα, τη Φινλανδία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.  

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα