back to top
25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πλαίσιο παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση των μισθών και συντάξεων, τη στήριξη της οικογένειας και τη στέγαση, περιέγραψε οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ως προτεραιότητες, ο πρωθυπουργός περιέγραψε την άνοδο του μέσου εισοδήματος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις συντάξεις, τη στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων. Παράλληλα, στάθηκε στις παρεμβάσεις για το στεγαστικό και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

  Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου κατά 1% οι ασφαλιστικές εισφορές, αντί 0,5% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Παράλληλα, αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου από 2,2% έως 2,5% περισσότερες από 2.000.000 συντάξεις. Επίσης, προανήγγειλε ότι αυξάνεται από τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός από τα 830 ευρώ σήμερα, με στόχο να ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027, συμπαρασύροντας αυτόματα προς τα πάνω τις τριετίες και πολλά επιδόματα. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι από την άνοιξη, σχεδόν 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αρχίσουν να βλέπουν νέες ετήσιες αυξήσεις οι οποίες, σταδιακά, θα φτάσουν  και τα 100 ευρώ τον μήνα.

 Είπε επίσης ότι η αμοιβή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, που ισοδυναμεί με μεσοσταθμική αύξηση αποδοχών κατά 130 ευρώ τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέο πρόγραμμα με την ονομασία «Μαριέττα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση και ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων ύψους 250 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με στόχο το ποσό αυτό να αυξηθεί σημαντικά μέσω ιδιωτικών χορηγιών.

  Είπε επίσης ότι αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης των ενστόλων.

Για το στεγαστικό ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι  ξεκινά άμεσα το δεύτερο πρόγραμμα Σπίτι μου, με πόρους 2 δισ., για ανθρώπους έως 50 ετών. Το επιτόκιο θα είναι το μισό από το εμπορικό.

Εξασφαλίσαμε 400 εκατ. από Ταμείο Ανάκαμψης για δάνεια με μηδενικό επιτόκιο, για ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κατοικιών.

Άκουσα ένα κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού. Καμμία έμπνευση κανένα όραμα στείρα παροχολογία . Να περιμένει την δίκη μου ομιλία την επόμενη εβδομάδα, ήταν η πρώτη αντίδραση του Στέφανου Κασελάκη για την ομιλία του πρωθυπουργού στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 

Από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασελάκη που κατέθεσαν οι 100. Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% και έναν του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής δηλαδή 148 ψήφους.

Για ζήτημα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος είτε στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης, πάει σε εσωκομματικές εκλογές είτε περάσει η πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι 100.

 Στην ομιλία του  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο επιλογές: “Η πρώτη να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για τη λύτρωση της χώρας από μία ανάλγητη κυβέρνηση και η δεύτερη να συνεχίσουμε μία στείρα αντιπαράθεση που πληγώνει τη βάση και τους ανθρώπους που αγωνιούν.   

 «Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία”, ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επισκέφθηκε σήμερα,  ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων  Χάρης Δούκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και πολίτες της πόλης για την ανάγκη αλλαγή ηγεσίας της χώρας κάτι που όπως τόνισε θα γίνει με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο, με τομές, αλλαγές και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα.

Στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα  έκανε σήμερα περιοδεία ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης,

 Ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος,  συνεχίζει τις περιοδείες του σε Καστοριά και Φλώρινα. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στην Κωνσταντινούπολη, για τον εντοπισμό ενός άνδρα 78 ετών, από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Ο άνδρας εξαφανίστηκε κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με σύλλογο συνταξιούχων από την Κοζάνη. Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ήδη έχει ενημερωθεί το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές της πόλης,

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα ο αγώνας ποδοσφαίρου  μεταξύ του Εθνικού μας συγκροτήματος και της Φινλανδίας για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.  

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα