back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Θα μιλήσει κανείς για τη διατροφική επάρκεια της χώρας ή θα κρύψουμε το πρόβλημα;

Διαβάστε επίσης

«Ουσιαστικές πολιτικές και μέτρα όπως η διατροφική επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της Θεσσαλίας, ένα μόλις χρόνο μετά τη βιβλική καταστροφή που υπέστη από τις πλημμύρες.

Όπως είπε:

-Ένα χρόνο μετά δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις.

-Το 25% της καλλιεργήσιμης γης έχει υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.

-Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έμειναν στα λόγια.

-Ο Θεσσαλικός κάμπος, πηγή διατροφικής ασφάλειας για τη χώρα, δεν μπορεί πλέον να παράγει τα αναγκαία προϊόντα και είμαστε αναγκασμένοι να τα εισάγουμε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι «η μείωση των εκτάσεων γης που καλλιεργούνται, σημαίνει μείωση παραγωγής και έλλειψη βασικών προϊόντων που άλλοτε η ελληνική γη παρήγαγε σε αφθονία. Σημαίνει αύξηση των τιμών, σημαίνει όμως και αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών λόγω της αύξησης των εξαγωγών».

Παράλληλα, τόνισε ότι «Μια νέα προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα πρέπει να περιλαμβάνει την ανάκτηση της διατροφικής επάρκειας της χώρας».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα