back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

«Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία» και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.  Το 60% της αποχής των ευρωεκλογών ήταν μήνυμα απελπισίας. Δεν είμαστε όμως εδώ για να το διαχειριστούμε με τυχοδιωκτικό τρόπο και τεχνητές συγκολλήσεις, αλλά για να δείξουμε τον δρόμο των υπαρκτών λύσεων και της υπευθυνότητας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος. 

Ακρίβεια -οικονομία

Ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει οτι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των εισοδημάτων των πολιτών. Ειδικότερα, όπως αναφέρει με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΔΙΜΕΑ καθώς και θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να γίνονται εκστρατείες ενάντια σε αυτές τις πολυεθνικές, που αισχροκερδούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Είναι ακατανόητη η άρνηση της κυβέρνησης ειδικά σε αυτό το τελευταίο, που δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει: Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της χώρας, είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομία συμπυκνώνεται σε ένα σχέδιο μεγάλων ανισοτήτων και εξυπηρέτησης λίγων και ισχυρών. Με αποτέλεσμα, τα ολιγοπώλια σε πολλούς τομείς της αγοράς -από την ενέργεια, τα τρόφιμα έως τις υπηρεσίες υγείας- να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών και την κυβέρνηση αντί να τα αντιμετωπίζει να τα καλύπτει..

Ως προς το οξύ πρόβλημα της στέγασης, ο κ.Ανδρουλάκης δηλώνει: έχουμε εδώ και δύο χρόνια θέσει στο δημόσιο διάλογο την πρόταση μας για τη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών που θα ενοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο. Αυτή θα μπορούσε να προκύψει με την κατασκευή νεόδμητων -και είναι λυπηρό που η κυβέρνηση σπατάλησε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης-, είτε με την παροχή κινήτρων σε ιδιώτες όπως πχ κίνητρα ανακατασκευής ή μειωμένος ΕΝΦΙΑ για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια. Μετά από δική μου πίεση η κυβέρνηση αύξησε τα όρια της golden visa αλλά και πάλι με τρόπο ημιτελή.

Εσωκομματικές κάλπες

Αναφερόμενος στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι είναι πολύ σημαντικό η όποια αντιπαράθεση να διεξάγεται με τρόπο πολιτικό, με αίσθημα θεσμικότητας και σεβασμό προς τον αντίπαλο, όπως αρμόζει στον πολιτικό πολιτισμό του Κινήματος. Το έχω ξαναπεί: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν βρίσκονται ανάμεσά μας. Οι δικοί μου πολιτικοί αντίπαλοι είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλεί εκ νέου όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία να ανταποκριθούν στην ηθική δέσμευση, την επόμενη ημέρα, να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές τους περιφέρειες και να συνδράμουν τη συλλογική προσπάθεια.

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνει ευρύ κάλεσμα στους πολίτες-είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είτε Νέα Δημοκρατία είτε άλλα κόμματα-, καθώς , όπως σημειώνει με νόημα , δεν θα γίνει μεγάλη η δημοκρατική παράταξη με συγκολλήσεις κορυφής ή με όσους έκαναν επάγγελμα τις κομματικές μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία για την καρέκλα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα