back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμέτρηση δυνάμεων – Στο τραπέζι η πρόταση μομφής

Διαβάστε επίσης

Με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκινά στις 12 το μεσημέρι η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσοχή, εστιάζεται στην πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου οι «87» και ο Παύλος Πολάκης.

Ηγεσία και διαφωνούντες έχουν ήδη επιδοθεί στο κυνήγι της ψήφου, καθώς, για να περάσει η πρόταση μομφής απαιτείται το «ναι» από το 50+1 των μελών δηλαδή, από 149 μέλη.

Βάσει του καταστατικού στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για κάλπες η Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει προκηρύξει Έκτακτο Συνέδριο, που σημαίνει ότι αυτό θα γίνει για να κατατεθούν οι πολιτικές πλατφόρμες, να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες και η ημερομηνία των εκλογών.

Στο σενάριο που δεν κυριαρχήσει η πρόταση μομφής η συζήτηση θα επεκταθεί στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, με πολλά στελέχη να ασκούν κριτική στον πρόεδρο για τον αρχηγοκεντρικό χαρακτήρα που έχει δώσει, τη μη λειτουργία των οργάνων ειδικά πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά κυρίως για τις βολές που έχει εξαπολύσει προς στελέχη που του έχουν ασκήσει κριτική.

“Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις προκύψουν” ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Μέγκα. Όπως είπε υπάρχει πιθανότητα να κατατεθεί μια πρόταση μομφής, ενδεχομένως από τον κύριο Πολάκη, ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να προϊδεάσει ότι θα κατατεθεί μία παράλληλη, ξεχωριστή ή κοινή, πρόταση μομφής και από την ομάδα των “87”.    

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα