back to top
33.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

33.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπόθεση Λύτρα: Δίωξη για πλημμέλημα και αποφυλάκιση προτείνει ο εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης

Την παραπομπή του δικηγόρου Αποστόλου Λύτρα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα όπως είναι η αρχική δίωξη καθώς και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητά ο εισαγγελέας με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός δείχνει για τον κατηγορούμενο το εδώλιο για την κακοποίηση της συζύγου του ποινικολόγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ωστόσο, στην πρόταση του ζητά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης», ενώ η αρχική  δίωξη που του είχε  ασκηθεί  και τον οδήγησε στη φυλακή αφορά  το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας  ανοίγει για τον κατηγορούμενο παράθυρο ελευθερίας και με την πρόταση του ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος με βάση το οποίο οι δικαστές που έχουν και τον τελευταίο λόγο θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου

Mίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα