back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην αύξηση των εισοδημάτων, την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, την άμβλυνση ανισοτήτων και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων, όπως το στεγαστικό και το δημογραφικό, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων: μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου κατά 1% οι ασφαλιστικές εισφορές, αντί 0,5% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και αυξάνονται από 2,2 έως 2,5% περισσότερες από 2 εκατομμύρια συντάξεις. Επίσης αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης των ενστόλων (Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική). Καταργείται πλήρως το Τέλος Επιτηδεύματος. Οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, ενώ δίδεται πρόσθετο κίνητρο έως 7.200 ευρώ ετησίως στους γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης σύγκλιση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων με των πολύτεκνων. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

“Παροχές χωρίς αντίκρισμα και απουσία οράματος” καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό. Για ημίμετρα μίλησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ για πολιτικές που επιβάλλουν η ΕΕ και η κερδοφορία των ομίλων έκανε λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δέκα το πρωί με μία το μεσημέρι η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του  ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν 100 μέλη του οργάνου και συνυπέγραψε ο Παύλος Πολάκης, θέτοντας παράλληλα υποψηφιότητα για την προεδρία.

Καταστροφή για τις καλλιέργειες η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες περιοχές της Ελασσόνας. Σφοδρή βροχόπτωση εξάλλου σημειώθηκε στη Λαμία, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια, ξεριζώνοντας δένδρο, ενώ υπήρξε και διακοπή ηλεκτροδότησης.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου στο Κεντάκι, ανακοίνωσαν οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας, τονίζοντας πως ο δράστης δεν έχει ακόμα συλληφθεί.

Στον Πέδρο Αλμοδοβάρ απονεμήθηκε ο Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία του The room next door που πραγματεύεται το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Η Νικόλ Κίντμαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και ο Βενσάν Λιντόν της Καλύτερης Ανδρικής.

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από μία συγκλονιστική κούρσα στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο.

Στο ποδόσφαιρο, η εθνική επικράτησε της Φινλανδίας 3-0 κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο όμιλο της Β’ Κατηγορίας του Nations League.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις στην Αττική, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα