back to top
22.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

22.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αρχίζει από λεπτό σε λεπτό η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την οποία θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 θα μεταδώσει τη συνέντευξη, σε απευθείας σύνδεση με το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Χθες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε δέσμη 45 μέτρων που αποσκοπούν στην αύξηση των εισοδημάτων, την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, την άμβλυνση ανισοτήτων και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων, όπως το στεγαστικό και το δημογραφικό. Αναλυτικά, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

“Παροχές χωρίς αντίκρισμα και απουσία οράματος” καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό. Για ημίμετρα μίλησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ για πολιτικές που επιβάλλουν η ΕΕ και η κερδοφορία των ομίλων έκανε λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί η μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η διαδικασία θα διαρκέσει ως τη μία μετά το μεσημέρι. Την πρόταση μομφής κατέθεσαν 100 μέλη του οργάνου και συνυπέγραψε ο Παύλος Πολάκης, θέτοντας παράλληλα υποψηφιότητα για την προεδρία.

“Μαζί μπορούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο δυνατά” είναι το κεντρικό μήνυμα άρθρου του Νίκου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα “Καθημερινή” ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “τα κόμματα που επενδύουν στο κύμα της συγκυρίας και του εφήμερου τακτικισμού, συνήθως ξεφουσκώνουν μαζί του. Η εμπειρία δείχνει ότι η προοπτική δεν βρίσκεται στους “μεσσίες” και στα περιτυλίγματα, αλλά στη συνέπεια, την αξιοπιστία και τη μεθοδικότητα.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς το πρωί έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις Ρομά στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στο κέντρο, επέστρεψαν μετά από λίγη ώρα και πυροβόλησαν στο πόδι έναν από τους υπαλλήλους. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες και μια βολίδα.

Τρεις ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλου κοντά στη Γέφυρα Άλενμπι, ένα από τα σημεία διέλευσης ανάμεσα στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και την Ιορδανία. Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν τον δράστη.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 27 βαθμοί.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα