back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.  Οι διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος εκκινούν καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος. Με «απόλυτη ομαλότητα και τήρηση του καταστατικού» θα διεξαχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες  διαβεβαίωσε σε δήλωσή του μετά το πέρας της Κεντρικής Επιτροπής, ο Νίκος Παππάς. «Η ΚΕ σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου σε δυο βδομάδες για να αποφασίσει λεπτομέρειες της διαδικασίας», σημείωσε. Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τέτοια κουβέντα».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε καλό για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος να υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ωστόσο όπως είπε “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη, από αυτή που εκφράζει η κυβέρνηση”.   

Ακρίβεια, υγεία, παιδεία, στεγαστική κρίση, καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία έδωσε απαντήσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία. “Θα κριθούμε σε ορίζοντα τετραετίας” τόνισε, σχολιάζοντας τα περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης, λέγοντας ότι κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις είχαν πολιτικό κόστος το οποίο ίσως να αποτυπώθηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών. Ερωτηθείς δε εάν θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό ρόλο ή τρίτη κυβερνητική θητεία, απάντησε πως σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία του και δεν έχει σχέδια μεταπήδησης σε ευρωπαϊκή θέση.   

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,  ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο  πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν έχει αλλάξει, “η Γαλάζια Πατρίδα παραμένει στο τραπέζι” είπε χαρακτηριστικά και συνιστά μία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ζήτημα που εξακολουθεί να θέτει στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2025, ενώ γνωστοποίησε ότι από αρχές του 2025 θα ξεκινήσει η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Όσο  αφορά στο στεγαστικό τόνισε, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων για το φρένο στην βραχυχρόνια μίσθωση την Αθήνα, πως αν υπάρχουν επιπλέον περιοχές που αισθανόμαστε ότι ξεπερνά ένα όριο η βραχυχρόνια μίσθωση, θα το κάνουμε και αλλού.

Με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα «εμβληματικό έργο», την ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

“Μαζί μπορούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο δυνατά” είναι το κεντρικό μήνυμα άρθρου του Νίκου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα “Καθημερινή” ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “τα κόμματα που επενδύουν στο κύμα της συγκυρίας και του εφήμερου τακτικισμού, συνήθως ξεφουσκώνουν μαζί του. 

Σε Σέρρες και Δράμα περιοδεύει σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.  “Δε θα αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης από έναν πεφωτισμένο ηγέτη ούτε από ένα σπουδαίο πρόγραμμα”, τόνισε σε ομιλία του χθες στο Κιλκίς ο κ. Δούκας. “Θα αλλάξει από εσάς,-πρόσθεσε- αν όλοι μαζί ενώσουμε δυνάμεις και παλέψουμε για τη χώρα μας, για τον τόπο μας, για τις επόμενες γενιές”.

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Δευτέρα η Αθήνα λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), διαμαρτυρόμενο για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την ηλεκτροκίνηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι αυτοκινητιστές απεργούν από τις 5 αύριο το πρωί έως τις 5 το πρωί της Τρίτης.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κοξαρέ Ρεθύμνου για την οποία ενεργούν και εναέρια μέσα. Η φωτιά ξεκίνησε σε δύσβατη ορεινή περιοχή στον Κοξαρέ σε χορτολιβαδική και θαμνώδη έκταση.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς όπως αναφέρει, το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει στη χώρα μας, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Και ο καιρός αύριο στην Αττική,

Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα