back to top
29.9 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

 

Tα μέτρα που αφορούν τις αυξήσεις αποδοχών και τις μειώσεις φόρων θα εξειδικεύσoουν στις 10 το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς. Θα ακολουθήσει μια σειρά συνεντεύξεων Τύπου της Κυβέρνησης για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε.  Την Τρίτη θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ σε νέα συνεδρίαση της ΚΕ -πιθανότατα σε δύο εβδομάδες – θα καθοριστούν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα του Έκτακτου Συνεδρίου στο οποίο θα κατατεθούν οι όποιες υποψηφιότητες προκύψουν.

Ο  Στέφανος Κασσελάκης – μετά την εκπαραθύρωσή του με πλειοψηφική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής κρατά  κλειστά τα χαρτιά του, υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει απευθείας στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κομματική νομενκλατούρα.

Παρόντες στη μάχη της διαδοχής δήλωσαν μέχρι στιγμής ο Παύλος Πολάκης και ο ηθοποιός, Απόστολος Γκλέτσος. Πληροφορίες θέλουν τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη να εξετάζει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του, ενώ Σωκράτης Φάμελλος και Όλγα Γεροβασίλη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Ο Νίκος Παππάς, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει αυτή τη στιγμή συζήτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του,  διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν όλες οι καταστατικές εκλογικές διαδικασίες,  ενώ ελλείψει αρχηγού θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

 

‘’Κόμμα σε  φάση πολιτικής αφασίας’’, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να εξαντλήσει τη κυβερνητική θητεία του καθώς -όπως είπε – ούτε σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί ούτε σχεδιάζει να μεταπηδήσει σε ευρωπαϊκή θέση, ενώ γνωστοποίησε ότι από τις αρχές του 2025 θα ξεκινήσει η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

«Για την συνταξιοδότηση των πρωθυπουργών αποφασίζει ο λαός. Ο οποίος θα στείλει γρήγορα στη σύνταξη τον κ Μητσοτάκη, γιατί δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη, που του έδωσε  πριν ένα χρόνο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Χωρίς ταξί από τις 5 το πρωί η Αθήνα, έως τις 5 το πρωί της Τρίτης, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), διαμαρτυρόμενο για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την ηλεκτροκίνηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

 

Η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ αναμένεται να επηρεάσει από σήμερα έως και την Τετάρτη τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, υψηλή κεραυνική δραστηριότητα, καθώς και ισχυροί άνεμοι.

 

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες επιβάτιδα τραίνου, εγκλωβίστηκε (το Σάββατο) σε πόρτα αμαξοστοιχίας και σύρθηκε στο τσιμέντο, όταν ο οδηγός ξεκίνησε  πριν αποβιβαστεί η γυναίκα. Τη διερεύνηση του συμβάντος ανακοίνωσε και η   Hellenic Train.

 

Δεκατέσσερις μήνες μετά το τέλος της πρωτοβάθμιας δίκης ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να βρεθεί σήμερα και πάλι ενώπιον των δικαστών, προκειμένου να κριθεί η υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό.

Εντός του φθινοπώρου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ‘’ Αλλάζω Συσκευή – 2”. Μέσω του οποίου επιδοτείται η αντικατάσταση παλαιού τύπου κλιματιστικών, ψυγείων, κουζίνας και πλυντηρίων, με καινούργιας τεχνολογίας.

 

Μέσα στον μήνα αναμένεται να ξεκινήσει  το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» που θα εστιάσει στη διασφάλιση πρόσθετου αριθμού σπιτιών που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025 θα ‘’τρέξει’’ και το πρόγραμμα «Σπίτι 2»  για την επιδότηση αγοράς κύριας κατοικίας.

 

Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του 47ου Φεστιβάλ Δράμας, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με την τελετή λήξης στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και την απονομή του Χρυσού Διόνυσου στην ταινία μικρού μήκους «Γκέκας» του Δημήτρη Μουτσιάκα.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα,

 

Τουλάχιστον 21νας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 67 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό που φέρεται να εξαπέλυσαν παραστρατιωτικοί εναντίον αγοράς στην πόλη Σενάρ, στο νοτιοανατολικό Σουδάν, όπως ενημέρωσαν ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ο τυφώνας Γιάγκι, ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε στη Ασία φέτος, άφησε πίσω του τουλάχιστον 24 νεκρούς και 299 τραυματίες στο βόρειο Βιετνάμ, που σαρώθηκε από κατολισθήσεις και πλημμύρες, ανακοίνωσαν οι αρχές αργά το βράδυ χθες προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος για νέες πλημμύρες.

 

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιδρομή με drones στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω Telegram.

 

Στην Τουρκία, η σορός ενός 8χρονου κοριτσιού, η τύχη του οποίου αγνοείτο εδώ και 19 ημέρες, βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, τοποθετημένο μέσα σε ποτάμι στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή λήξης  των παρα-ολυμπιακών αγώνων στο Παρισι. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με συνολικά 13 μετάλλια, έχοντας σκαρφαλώσει στην εικοστή τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η οποία γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας διοργανώνει τον αγώνα δρόμου Athens Run, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 10:30.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών https://www.eea.gr

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.  23 βαθμοί στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα