23.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

23.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Α. Αυλωνίτης: Να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη – Άδικα αποπέμφθηκε

Διαβάστε επίσης

Σε άτυπη προεκλογική περίοδο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωση Κασσελάκη από την ηγεσία του. Στο προσκήνιο καταγράφονται παραιτήσεις στενών του συνεργατών κι άλλων στελεχών, προετοιμασίες για την παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, καθώς και διαδικασίες για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος για το έκτακτο, καταστατικό Συνέδριο περί τα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο. Παρασκηνιακά, επικρατεί αναβρασμός ως προς την αποκρυστάλλωση θέσεων και τη διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας. Σε αυτό το κλίμα υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη εκδηλώνουν στην στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξη στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη δήλωσε απερίφραστα στο πλευρό του κ Κασσελάκη. Εκτίμησε ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να τον ακολουθήσει σε τυχόν νέο κόμμα. Άφησε αιχμές για “τοτέμ”, “τσιφλίκια” και “στοχευμένες ανάγκες προσωπικού χαρακτήρα” που τον βρίσκουν αντίθετο, έκανε λόγο για ανθρωποφαγία και κατάσταση αποσύνθεσης στο κόμμα, στηλίτευσε τη στάση Πολάκη και τέλος διερωτήθηκε γιατί δεν τοποθετείται ο Αλέξης Τσίπρας αφού βλέπει να καταρρέει το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε.

Διαφωνώ με προσωπικές ατζέντες και στοχευμένες ενέργειες προσωπικού χαρακτήρα

«Όταν ανακατεύεσαι με την πολιτική πρέπει να έχεις δυνατό στομάχι και να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Περνάμε μία δύσκολη φάση στον ΣΥΡΙΖΑ… Έχουμε σοβαρότατα προβλήματα που πιστεύω να τα ξεπεράσουμε, είμαι θεσμικός».

Αντίθετος με την ανθρωποφαγία – Απονομιμοποιημένη πολιτικά η ΚΕ του Φεβρουαρίου αφού επαναβεβαιώθηκε η προεδρία Κασελάκη στο Συνέδριο

«Η ΚΕ ως ολιγάριθμο κομματικό όργανο δεν μπορούσε αντιμετωπίσει την αποπομπή του εκλεγμένου από τη βάση και μεγάλη πλειοψηφία, ηγέτη … Δεν είχε την πολιτική δυνατότητα και το δικαίωμα, όταν εξελίσσεται μπροστά ένα προγραμματισμένο Συνέδριο, να του αφαιρέσει αυτή την επιλογή, να παραπέμψει το θέμα σε εκλογές και να προσβάλει με την πρόταση μομφής τον κόσμο που ψήφισε τον Κασσελάκη θεωρώντας τον ανίκανο, αναξιόπιστο και σε κάθε περίπτωση άνθρωπο που κακώς υπήρξε στην ηγεσία του κόμματος. Η ανθρωποφαγία αυτή με βρίσκει κάθετα αντίθετο».

Ομαδοποίηση και κατάσταση αποσύνθεσης – Θα στηρίξω τον Στέφανο Κασσελάκη-Να του δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Άδικη η αποπομπή του

«Συνάδελφοί μου δυστυχώς λειτουργούν σε ομάδες και έχουμε οδηγηθεί σε μια κατάσταση αποσύνθεσης. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι υποψήφιος, θα τον στηρίξω με τη έννοια ότι ο τρόπος που του συμπεριφέρθηκαν είναι πολιτικά άδικος. Διέπραξε λάθη ο κ. Κασσελάκης, αλλά μεγαλύτερα έκαναν οι άλλοι γιατί νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός τους. Θέλω να έχει μια δεύτερη ευκαιρία ο κ. Κασσελάκης. Πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος και να του δώσει ο κόσμος μια δεύτερη ευκαιρία. Ήταν εντελώς άδικη η ιστορία της αποπομπής του».

Δεν θα τον ακολουθήσω σε άλλο κόμμα – Έχω εκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ξέρω τι σκέφτεται ..εγώ που έχω εκλεγεί με τη σημαία ενός κόμματος, δεν μπορώ να ακολουθήσω ένα άλλο κόμμα. Εάν έχει υπόψη του να δημιουργήσει κάποιο άλλο κόμμα ο κ. Κασσελάκης πρέπει να το αναφέρει. Προσωπικά, είμαι θεσμικό πρόσωπο».

Ο Παύλος Πολάκης στήριζε τον Κασσελάκη την εποχή που τον πρότεινε και τώρα τον κρίνει ανίκανο – Αστεία πράγματα να θεωρεί εαυτόν ικανό για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι κάποιου τσιφλίκι ο ΣΥΡΙΖΑ; Όλα μπορούν να συμβούν αν υποχωρήσει το “εγώ”. Οι συμπεριφορές αυτές είναι απαράδεκτες. Εκείνη την εποχή, ο κ. Πολάκης στήριζε τον κ. Κασσελάκη και σήμερα τον θεωρεί ανίκανο να ηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ… έχει ευθύνες και γι’ αυτό πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έγινε ικανός ο ίδιος ο κ. Πολάκης να γίνει αρχηγός; Αυτά είναι αστεία. Όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί. Αυτή η αντίληψη με βρίσκει εντελώς αντίθετο».

Γιατί σιωπά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να μην τοποθετείται

«Όσο για τον κ. Τσίπρα, ο ίδιος δεν παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αφού το κόμμα αυτό τον ανέδειξε πρωθυπουργό, δεν καταλαβαίνω τη σιωπή του; Γιατί πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους πρώην πρωθυπουργούς ως τοτέμ; Γιατί δε μιλάει; Ένας από τους δημιουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δε μιλάει; Θα πρέπει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Βλέπει το δημιούργημά του να καταρρέει, γιατί δεν παρεμβαίνει; Τον σέβομαι και τον αγαπώ τον κ. Τσίπρα ως φυσικό μας ηγέτη, αλλά δεν μπορεί να μην τοποθετείται.
Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να μας πουν, είναι λογικό αυτό που έχει συμβεί;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα