back to top
26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση.

Μία ημέρα μετά την παρουσίαση των οικονομικών μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία αναμένεται αύριο να εξειδικεύσει τα μέτρα που αφορούν τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης στην δημόσια Υγεία για την επόμενη τριετία.

Χθες πραγματοποιήθηκε και η πρώτη διυπουργική σύσκεψη μετά την ΔΕΘ υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

 

Την πεποίθηση ότι η ανεργία στη χώρα μας θα μειωθεί περαιτέρω, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ως προς τα θέματα του υπουργείου οι ανάγκες είναι απεριόριστες, αλλά ο προϋπολογισμός περιοριστικός, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί συνετή δημοσιονομική πολιτική και δίνει μεγάλη έμφαση στην προώθηση της ανάπτυξης.

 

Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα του Έκτακτου Συνεδρίου, στο οποίο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου.

 

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του κινήματος οι υπογραφές προς στήριξη των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το απαιτούμενο όριο υπογραφών έχουν υπερβεί οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από την ΕΔΕΚΑΠ, που καλείται να επιλύσει και το ζήτημα του ασυμβίβαστου της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με ερμηνεία του καταστατικού, κλείνοντας έτσι και τη σχετική συζήτηση.

 

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα ισχύσει το “πάγωμα” έκδοσης νέων αδειών για ακίνητα τύπου Airbnb στο 1ο, 2ο και 3ο διαμέρισμα της Αθήνας, ενώ η τριετής φοροαπαλλαγή για τα “κλειστά” ακίνητα τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και έως το τέλος του 2025.

Tα τρία αυτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας, το εμπορικό τρίγωνο, την Πλάκα, το Παγκράτι, τα Ανω και Κάτω Πετράλωνα, τον Ν.Κόσμο, το Κολωνάκι, τον Λυκαβηττό, τον Βοτανικό, του Μακρυγιάννη, τα Εξάρχεια, το Θησείο, τα Ιλίσια, το Ρουφ και το Ζάππειο.

 

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Αtena η οποία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» την χώρα, πρώτα από την Δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Τα ξημερώματα βροχές εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας.

Σε διυπουργική σύσκεψη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι «η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα». Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα.

Το 112 ήχησε σε Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία και Θεσσαλία.

 

Δωρεάν παιδιατρικό έλεγχο σε ευάλωτες ομάδες παιδιών και εφήβων προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

 

46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ουκρανικό πλήγμα τη νύχτα στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι «δεν επιβεβαιώνεται» ο θάνατος ενός παιδιού, τον οποίο είχε αναφέρει νωρίτερα.

Τα αεροδρόμια της Μόσχας Ντομοντέντοβο, Ζουκόφσκι και Βνούκοβο λειτουργούν και πάλι ομαλά, αφού είχαν αναστείλει σήμερα τις πτήσεις έπειτα από τις ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύχτας η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε συνολικά 144 ουκρανικά drones.

 

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε στο Δουβλίνο την Ιρλανδία για τη 2η αγωνιστική του Nations League με στόχο τη δεύτερη νίκη της. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις δέκα παρά τέταρτο και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ALPHA.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι βροχές και πιθανόν καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 29 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα