back to top
25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Θα είναι η επόμενη κυβέρνηση των νέων μεγάλων αλλαγών, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας απόψε στην 88η ΔΕΘ απο το βήμα της οποίας ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο του κόμματος που βασίζεται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης, αποτελούμε το βασικό πυλώνα της αντιπολίτευσης της χώρας και αυτό δεν προέκυψε συγκυριακά αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής που έβαλε το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων της χώρας, επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος, μιλώντας μεταξύ άλλων για ισχυρά ολιγοπώλια που απλώνονται-όπως είπε- σε πολλούς κρίσιμους τομείς, όπως ενέργεια, τρόφιμα και τράπεζες. Έχετε αποτύχει παταγωδώς κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. και πρόσθεσε: με την πρώτη ευκαιρία που θα δώσετε στον ελληνικό λαό να είστε σίγουρος οτι θα σας στείλει μόνιμα σε συνταξιοδότηση.

Το νέο πολιτικό σκηνικό μετα τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27,2%, το ΠΑΣΟΚ 11,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, το ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.
Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος με 42,7% με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκεντρώνει 41,2%.
Παράλληλα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% ενω ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.
Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ,το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά, παράλληλα σε ποσοστό 61,7% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Πάντως, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού με κλιμακωτές χρεώσεις ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη Τύπου για τη λειψυδρία και τη συνολική διαχείριση των υδάτων.
Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης πάνω από 80% της κατανάλωσης οφείλεται στην άρδευση, τονίζοντας πως το επίκεντρο των προβλημάτων είναι στο νότιο Αιγαίο, σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης, ενώ υπάρχει και το θέμα της Αττικής όπου η Αττική υδροδοτείται ουσιαστικά από την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν διαφορετικές ριμές ανα περιοχή, κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης με υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή, ενώ ειδικό τιμολόγιο θα προβλέπεται για συγκεκριμένους χρήστες.

Με πρόσχημα την “κλιματική κρίση”, η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέο χαράτσι στο νερό σχολίασε το ΚΚΕ

Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ. Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της χώρας μας να εξέλθει από τα μνημόνια σημειωνοντας δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από την Ελλάδα, να έχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι έχει για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ανέδειξε σήμερα η έρευνα του Αθηνα 984 για την παιδεία με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο αριθμός των συγχωνεύσεων που έγιναν εως τώρα δεν ξεπερνά το 1,2%. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, δεν είναι ποτέ παραπάνω από ό,τι προβλέπει ο νόμος τόνισε στον Αθήνα 984 η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Για τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εκφράζει με ψήφισμά του ο Δήμος Αθηναίων. Ζητά την άμεση ακύρωσή τους σημειώνοντας ότι η απόφαση αφορά δεκάδες σχολικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο άνδρας και η γυναίκα, οι οποίοι παρασύρθηκαν μαζί με το παιδί τους από Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν πεζή, σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Ο άνδρας είναι 37 ετών και η γυναίκα έγκυος στον 5ο μήνα , 34 ετών. Το παιδί τους ηλικίας 2 ετών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική.
Ο 46χρονος οδηγός του ΙΧ, ο οποίος φέρεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα

Στη Μαλαισία οι αρχές της χώρας διέσωσαν 400 παιδιά και εφήβους που πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που φιλοξενούνταν.
Μεταξύ των 170 συλληφθέντων είναι ορισμένοι «ουστάζ», δηλαδή δάσκαλοι της ισλαμικής θρησκείας καθώς και φύλακες των ιδρυμάτων αυτών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, πρόσκαιρα στα νότια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα