back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Το μισθολογικό του υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, το πρόγραμμα διορισμών και οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι του υπουργείου Υγείας, που προανήγγειλε από την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός,  παρουσιάζονται  αυτή την ώρα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Μητσοτάκη έγινε η προτεραιοποίηση των αναγκών, ενώ δόθηκε έμφαση στην υλοποίηση του προγράμματος για τη δωρεάν τέλεση 37.500 απογευματινών χειρουργείων, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

“Η κριτική για να εχει αξία πρέπει να είναι καλόπιστη. Ο Πρωθυπουργός και εγώ έχουμε τεράστια μέριμνα και αγωνία για το δημόσιο σύστημα υγείας. Δίνουμε τεράστια κίνητρα για την κάλυψη των ελλείψεων του ΕΣΥ σε παθολόγους. ειπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης ξεκινώντας την συνέντευξη τυπου. Παραδέχτηκε πάντως ότι στα δημοσια νοσοκομεία υπάρχουν προβλήματα, καθώς και ελλείψεις σε προσωπικό .

 

Επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων σήμερα στα σχολεία Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε  με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ οι μαθητές αναμένεται να προμηθευτούν τα βιβλία τους έως την Παρασκευή.

Στον αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παρέστη ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο  Πιερρακάκη.

 

Στο 109ο δημοτικό σχολείο Τούμπας βρέθηκε για τον αγιασμό ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Νικος Ανδρουλάκης.

 

Στην τελετή αγιασμού στο 53ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Ταρσού 26 & Αλκαμένους παρέστη ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Φέτος τα σχολεία της Αθήνας, υποδέχονται 48.600 παιδιά στις σχολικές μονάδες. Η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σε ότι χρειαστούν μαθητές και  δάσκαλοι υπογραμμισε.

Τον φάκελο παιδεία ανοίγει σήμερα ο Αθήνα 984. Έως  τις 2 μετά το μεσημέρι, φιλοξενεί, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές, ξετυλίγοντας το κουβάρι των ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Στο πρόβλημα με τους υπεράριθμους μαθητές αναφέρθηκε  ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σπύρος Μαρίνης, λέγοντας πως έχουν γίνει περισσότερες από 1600 συμπτύξεις τμημάτων στο λεκανοπέδιο, για δημοσιονομικούς λόγους.

 

Για τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση έκανε λόγο ο Ταμίας και πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος. Όπως τόνισε από το 2020 έχουν γίνει 30.000 διορισμοί, ωστόσο την προηγούμενη δεκαετία δεν είχαν γίνει διορισμοί, με αποτέλεσμα τα κενά ακόμα να είναι μεγάλα. Για την βία στα σχολεία είπε ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

 

Στο ζήτημα του κόστους των σχολικών ειδών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης, Όπως ανέφερε, τα εξωσχολικά βιβλία είναι πολύ ακριβότερα από ότι είναι τα σχολικά και η κάθε γλώσσα έχει και το δικό της κόστος. “Η πολιτεία θα έπρεπε να είχε φροντίσει γι αυτό”, τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθει το παρατηρητήριο τιμών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Σήμερα τα φροντιστήρια ξεκινούν από πολύ μικρότερη τάξη, κάτι που επιβαρύνει και γονείς και παιδιά επεσήμανε ο Πρόεδρος Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος Παναγιώτης Κατηφές. Για το ζήτημα των συγχωνεύσεων είπε ότι βασικός λόγος που γίνονται είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. “Το ερώτημα είναι τι μόρφωση λαμβάνουν τα παιδιά μας τόνισε.

 

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει ο Δήμος Αθηναίων τη διανομή σχολικών ειδών σε 1.770 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Στη Βιέννη μεταβαίνει το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό Καγκελάριο Karl Nehammer..

 

Τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, αποφάσισε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η εκλογή του νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους. Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.

 

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται άμεσα η ανακήρυξη των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κινήματος (ΕΔΕΚΑΠ).

Στις 7 και μισή το απόγευμα ο πρόεδρος του κομματος Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και  από το βήμα της ΔΕΘ. Η πατρίδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική δύναμη που θα είναι η αυριανή κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος την Εκθεση.

 

Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, στον ALPHA.  Γνωστοποίησε δε, ότι έχει συγκεντρώσει 20.762 υπογραφές  μελών και φίλων.

 

 

Τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα χτυπάει η κακοκαιρία Ατένα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.  Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα