back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ήχησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων… «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, ανοίγοντας μπροστά σας τον πλούσιο κόσμο της γνώσης» είπε η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπουλου η οποία παρευρέθηκε νωρίτερα στην τελετή του αγιασμού στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα.

Στον αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παρέστη ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Θέλουμε όλα τα σχολεία της χώρας να γίνουν σα το 2 δημοτικό σχολείο από πλευράς υποδομών», είπε ο πρωθυπουργός . Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους μαθητές και κυρίως τους μεγαλύτερους να αφήνουν το κινητό στη τσάντα τις ώρες του σχολείου».

Στο 109ο δημοτικό σχολείο Τούμπας βρέθηκε για τον αγιασμό ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Νικος Ανδρουλάκης.

Στην τελετή αγιασμού στο 53ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Ταρσού 26 & Αλκαμένους παρέστη ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Φέτος τα σχολεία της Αθήνας, υποδέχονται 48.600 παιδιά στις σχολικές μονάδες. Η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σε ότι χρειαστούν μαθητές και δάσκαλοι υπογράμμισε.

«Όλοι μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης να στοιβάζονται ακόμα περισσότεροι μαθητές μέσα σε κακοσυντηρημένα και πολλές φορές επικίνδυνα σχολεία», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημ Κουτσουμπας.

Tον φάκελο παιδεία άνοιξε σήμερα ο Αθήνα 9.84. Έως τις 2 μετά το μεσημέρι, φιλοξενεί, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές, ξετυλίγοντας το κουβάρι των ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος και Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και υπεύθυνη του Live Without Bullying μιλώντας στον Αθήνα 9.84 χαρακτήρισε τον σχολικό εκφοβισμό πολυπαραγοντικό φαινόμενο προσθέτοντας ότι γονείς αλλά και εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να εκπαιδευτούν για την πρόληψη του φαινομένου. Ζήτησε από τους γονείς όταν βλέπουν ότι γίνεται στο παιδί τους κάτι εκτός των συνηθισμένων, όπως η απότομη απομόνωση του, να απευθύνονται αμέσως σε ειδικό.

«H εκπαίδευση από μόνη της έχει ένα σημαντικό ρόλο, συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όσο μορφωμένοι είναι οι πολίτες της τόσο περισσότερο εθνικό εισόδημα μπορεί να παραχθεί. Επίσης, οι νέες τεχνολογίες απαιτούν να έχουμε περισσότερες δεξιότητες. Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, λοιπόν, για μια χώρα είναι η εκπαίδευση», είπε Μιχάλης Χλέτσος, καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στο πρόβλημα με τους υπεράριθμους μαθητές αναφέρθηκε ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σπύρος Μαρίνης, λέγοντας πως έχουν γίνει περισσότερες από 1600 συμπτύξεις τμημάτων στο λεκανοπέδιο, για δημοσιονομικούς λόγους.

Για τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση έκανε λόγο ο Ταμίας και πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Στο ζήτημα του κόστους των σχολικών ειδών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανέλθει το παρατηρητήριο τιμών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει ο Δήμος Αθηναίων τη διανομή σχολικών ειδών σε 1.770 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

“Η κριτική για να έχει αξία πρέπει να είναι καλόπιστη. Ο Πρωθυπουργός και εγώ έχουμε τεράστια μέριμνα και αγωνία για το δημόσιο σύστημα υγείας. Δίνουμε τεράστια κίνητρα για την κάλυψη των ελλείψεων του ΕΣΥ σε παθολόγους, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που ειναι σε εξελιξη…. ΖΝΤ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, και εν συνεχεία κάλπες στις 24 του ίδιου μήνα, με τον β’ γύρο -εφόσον χρειαστεί -να ορίζεται για την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισε και εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή. Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται και πάλι το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου ώστε να πάρει τη σχετική έγκριση. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος και το διάστημα 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων.

«Θέλω να δω οργανωμένο σχέδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης που μίλησε το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

Στα του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη αναμένεται η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού να προχωρήσει και τυπικά στην ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων καθώς είναι σε εξέλιξη ο τελικός έλεγχος μετά την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.

Το απόγευμα στις 7 και μισή, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, στον ALPHA.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, ATENA η οποία έφερε καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, σε μεγάλο τμήμα της χώρας, Έως αργά το μεσημέρι έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βορείου Αιγαίου. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 154 κλήσεις κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε Αττική, Καβάλα και Χίο.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα