back to top
26.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού με κλιμακωτές χρεώσεις ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη Τύπου για τη λειψυδρία και τη συνολική διαχείριση των υδάτων.
Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης πάνω από 80% της κατανάλωσης οφείλεται στην άρδευση, τονίζοντας πως το επίκεντρο των προβλημάτων είναι στο νότιο Αιγαίο, σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης, ενώ υπάρχει και το θέμα της Αττικής όπου η Αττική υδροδοτείται ουσιαστικά από την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν διαφορετικές ριμές ανα περιοχή, κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης με υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή, ενώ ειδικό τιμολόγιο θα προβλέπεται για συγκεκριμένους χρήστες.

Με πρόσχημα την “κλιματική κρίση”, η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέο χαράτσι στο νερό σχολίασε το ΚΚΕ

Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ. Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της χώρας μας να εξέλθει από τα μνημόνια σημειπωνοντας δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από την Ελλάδα, να έχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι έχει για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για την πρωτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά την έναρξη της νέας ευρωπαϊκής περιόδου και λαμβάνει χώρα πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 17-18 Οκτωβρίου.

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος υπό την επήρεια μέθης παρέσυρε ανδρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους, σε περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου οι γονείς. Τραυματισμένο νοσηλεύεται και το δίχρονο παιδί τους.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ανέδειξε σήμερα η έρευνα του Αθηνα 984 για την παιδεία με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο αριθμός των συγχωνεύσεων που έγιναν εως τώρα δεν ξεπερνά το 1,2%. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, δεν είναι ποτέ παραπάνω από ό,τι προβλέπει ο νόμος τόνισε στον Αθήνα 984 η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Για τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Στο Αρκαλοχώρι, Κρήτης οι σεισμόπληκτοι μαθητές από το 2021 για τέταρτη συνεχή χρονιά θα στεγάζονται σε λαμαρινένια κουτιά, δήλωσε ο Κώστας Γκαντάτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα – Πεδιάδας «Η Ελπίδα».

Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα- λόγω του όγκου των επεμβάσεων που αναμένεται- εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες επεμβάσεις να γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέσω voucher.

Σε εξέλιξη στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ, αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους προέδρους ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.

Για ανεπαρκείς υποδομές όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, αναφερόμενος στις πλημμύρες που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή. Παράλληλα, σημείωσε ότι η αντιπλημμυρική προστασία είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα δεν είναι για ευκαιριακή μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Στη Γερμανία, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και σήμερα εντός και εκτός συνόρων για την απόφαση του Βερολίνου να επιβάλλει ελέγχους στα σύνορα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Μετά τη χθεσινή αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τις συνομιλίες είχαμε νέα ένταση σήμερα στη Μπούντεσταγκ με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φρίντριχ Μερτς να επαναλαμβάνει τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, πρόσκαιρα στα νότια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα