back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Α. Βγόντζας: Το Υπουργείο Υγείας αναγκάζει τους εργαζόμενους να αναστείλουν τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

Διαβάστε επίσης

Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι της μονάδας αποφάσισαν να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών από αύριο, 13 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς δεν έχουν ανανεvωθεί οι συμβάσεις τους -έληξαν τον Ιούλιο- και εργάζονται απλήρωτοι εδώ και 1,5 μήνα.

Γραφειοκρατικό κώλυμα η μη ανανέωση των συμβάσεων τους, λέει το υπουργείο Υγείας

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μόνιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, Αλέξανδρος Βγόντζας, ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, ότι η καθυστέρηση, όπως τους ενημέρωσε το υπουργείο υγείας, οφείλεται σε γραφειοκρατικό κώλυμα.

«Οι πέντε εργαζόμενοι της μονάδας εργάστηκαν τον Αύγουστο χωρίς να πληρωθούν, οπότε και αναγκάζονται να αναστείλουν από αύριο, 13 Σεπτεμβρίου 2024, τη λειτουργία της κινητής μονάδας. Δεν ζητάνε αυξήσεις, ζητάνε ανανέωση των συμβάσεων τους. Ζητάνε απλά να πληρώνονται.

Δόθηκαν δεσμεύσεις αλλά δεν τηρήθηκαν

«Επειδή και πέρυσι ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με την ανανέωση συμβάσεων, φέτος είπαμε να κάνουμε πιο γρήγορες κινήσεις. Είδαμε τον Απρίλιο τον υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χάσουμε χρόνο στις συμβάσεις και ξαφνικά μέσα Ιουλίου πληροφορούμαστε ότι έγινε λάθος στην προκήρυξη και πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία..»

Το έργο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Το έργο της μονάδας ξεκίνησε αρχικά από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Ηρακλείου και σταδιακά αναπτυχθήκαμε. Από το 2018 κι έπειτα, ως σήμερα, έχουμε εξετάσει 4.734 ασθενείς. Ο αριθμός των επισκέψεων ξεπερνάει τις 28.000. Μόνο το 2024 εξετάσαμε 340 νέους ασθενείς και είχαμε 2.333 επισκέψεις. Επισκεπτόμαστε 7 κέντρα υγείας στην ενδοχώρα, τα οποία καλύπτουν πληθυσμό 120.000 ανθρώπων. Το ετήσιο κόστος της μονάδας είναι το πολύ 75.000 ευρώ, όταν άλλες κινητές μονάδες που απευθύνονται σε πολύ λιγότερο κόσμο, έχουν περισσότερους από 15 εργαζόμενους. Κάνουμε πολλαπλάσια δουλειά με αυτά τα χρήματα», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Βγόντζας.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα