back to top
26.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση κατά σιιτών

Διαβάστε επίσης

Το περιφερειακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν (ISIS-K) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση νωρίτερα σήμερα κατά σιιτών στο κεντρικό Αφγανιστάν, με τις αρχές των Ταλιμπάν να μιλούν για “αμάχους νεκρούς που σκοτώθηκαν από ενόπλους” χωρίς να δώσουν μέχρι τώρα περισσότερα στοιχεία.

Το όργανο προπαγάνδας της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης ανέφερε σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε απόψε ότι “15 σιίτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν στρατιώτες του χαλιφάτου στο κεντρικό Αφγανιστάν”.

Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Αμπντούλ Ματίν Κάνι, από την πλευρά του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πολίτες” στην επαρχία Νταϊκούντι, στο κεντρικό Αφγανιστάν. Ο Κάνι πρόσθεσε ότι περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα

Τοπική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η επίθεση είχε “14 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες”, απολογισμός που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί αμέσως από επίσημη ή ανεξάρτητη πηγή.

Τα αφγανικό μέσο ενημέρωσης Tolo news έκανε επίσης λόγο για 14 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Το Tolo news μετέδωσε ότι τα θύματα της επίθεσης είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν τους προσκυνητές που επέστρεφαν από την Κερμπάλα, έναν από τους ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ, στο κεντρικό Ιράκ.

Αξιωματούχος του νοσοκομείου στο Νίλι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νταϊκούντι, που κατοικείται κυρίως από σιίτες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “περιμένουμε τέσσερις τραυματίες”. Το νοσηλευτικό προσωπικό “ενημερώθηκε ότι έπρεπε να προετοιμαστεί για την εισαγωγή και την περίθαλψη των τραυματιών”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα