23.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

23.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ. Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της χώρας μας να εξέλθει από τα μνημόνια, σημειώνοντας δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από την Ελλάδα, να έχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι έχει για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες.

Αντιπαράθεση Δούκα Σκέρτσου για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.
«Ο κ. Σκέρτσος πιστός στη γραμμή του Μαξίμου επιμένει στα fake news», η απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων στον Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επέκρινε τον κ. Δούκα, λέγοντας καλό είναι αντί να τρέχει σε περιοδείες να καθαρίσει τα φρεάτια.

«Το παραμύθι ότι για όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αλλά ως εδώ!», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας, ότι τα φρεάτια της Αθήνας ήταν καθαρά. Η πόλη χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα. Αξιοποιήστε επιτέλους το Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί και όχι για τους κολλητούς σας.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα απασχόλησαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Χάρη Δούκα να τονίζει ότι η Κομισιόν, πριν από τρία χρόνια ζήτησε μελέτες για να χρηματοδοτηθούν τα έργα με το ποσό των 32 δισεκατομμυρίων.
Δικός μας στόχος, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι να είναι έτοιμη η μελέτη εντός του μήνα για να μπορέσουμε να έχουμε τεκμηριωμένες όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.
«Όμως εδώ οφείλουμε να πούμε ότι έχει καεί το 1/3 των δασών της Αττικής, οι υποδομές δεν επαρκούν», κατέληξε ο κ. Δούκας».

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού με κλιμακωτές χρεώσεις ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη Τύπου για τη λειψυδρία και τη συνολική διαχείριση των υδάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανα περιοχή, κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης με υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή, ενώ ειδικό τιμολόγιο θα προβλέπεται για συγκεκριμένους χρήστες.
Με πρόσχημα την κλιματική κρίση, η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέο χαράτσι στο νερό σχολίασε το ΚΚΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Θα είναι η επόμενη κυβέρνηση των νέων μεγάλων αλλαγών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην 88η ΔΕΘ από το βήμα της οποίας ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο του κινήματος που βασίζεται στο τρίπτυχο, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων.
«Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης, αποτελούμε το βασικό πυλώνα της αντιπολίτευσης της χώρας και αυτό δεν προέκυψε συγκυριακά αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής που έβαλε το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων της χώρας», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους προέδρους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.

Την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εκφράζει με ψήφισμά του ο Δήμος Αθηναίων.
Ζητά την άμεση ακύρωσή τους σημειώνοντας ότι η απόφαση αφορά δεκάδες σχολικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων. ”
Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν στην επιβάρυνση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας” σημειώνεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα- λόγω του όγκου των επεμβάσεων που αναμένεται- εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες επεμβάσεις να γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέσω voucher.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 37χρονος άνδρας και η 34χρονη έγκυος γυναίκα, οι οποίοι παρασύρθηκαν μαζί με το παιδί τους από Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν πεζή, σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί τους ηλικίας 2 ετών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική.
Ο 46χρονος οδηγός του ΙΧ, ο οποίος φέρεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Αντιπροσωπεία της Χαμάς συνάντησε χθες Καταριανούς και Αιγύπτιους μεσολαβητές στη Ντόχα για να συζητήσουν για την εκεχειρία στη Γάζα και μια πιθανή ανταλλαγή ομήρων και φυλακισμένων, ανακοίνωσε η οργάνωση, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι συνομιλίες σημείωσαν πρόοδο.
Στη δήλωσή της, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι είναι “έτοιμη να εφαρμόσει αμέσως τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Μπάιντεν” την 31η Μαΐου.

Η τηλεμαχία στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου και υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προσέλκυσε 57,5 εκατομμύρια τηλεθεατές σε επτά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

Ο κυκλώνας Φρανσίν, κατηγορίας 2, έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πάνω από τη γη στη Λουιζιάνα, στον αμερικανικό Νότο, με ριπαίους ανέμους σχεδόν 155 χιλιομέτρων την ώρα, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων και τυφώνων.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, πρόσκαιρα στα νότια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα