back to top
21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ανακοίνωσε πως 6 μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκαν σε δυο αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ εναντίον σχολείου που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με την υπηρεσία, πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο επεισόδιο για τα μέλη του προσωπικού της από το ξέσπασμα του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου 2023.

Η Ευρώπη πρέπει γρήγορα να πάρει τις αποφάσεις της για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος απλώς λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας,  ξεκαθάρισε από τη Βιέννη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με τον αυστριακό καγκελάριο Karl Nehammer.

Απευθυνόμενος, ο πρωθυπουργός, στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της χώρας μας να εξέλθει από τα μνημόνια, σημειώνοντας δεν μπορεί κανείς να απαιτεί από την Ελλάδα, να έχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι έχει για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες.

 

Έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, με αποδόμηση του λεγόμενου επιτελικού κράτους από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 88η ΔΕΘ από το βήμα της οποίας ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο του κόμματος που βασίζεται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων .

Στον 6ο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, οι πολίτες δεν έχουν τίποτα άλλο να προσδοκούν εκτός από το να περιμένουν το 2027 μήπως δουν καλύτερες μέρες δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους προέδρους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.

 

«Ο κ. Σκέρτσος πιστός στη γραμμή του Μαξίμου επιμένει στα fake news», η απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων στον Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επέκρινε τον κ. Δούκα, λέγοντας καλό είναι αντί να τρέχει σε περιοδείες να καθαρίσει τα φρεάτια.

«Το παραμύθι ότι για όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αλλά ως εδώ!», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας, ότι τα φρεάτια της Αθήνας ήταν καθαρά. Η πόλη χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα. Αξιοποιήστε επιτέλους το Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί και όχι για τους κολλητούς σας.

 

Τα πλημμυρικά φαινόμενα απασχόλησαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Χάρη Δούκα να τονίζει ότι η Κομισιόν, πριν από τρία χρόνια ζήτησε μελέτες για να χρηματοδοτηθούν τα έργα με το ποσό των 32 δισεκατομμυρίων.

Δικός μας στόχος, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι να είναι έτοιμη η μελέτη εντός του μήνα για να μπορέσουμε να έχουμε τεκμηριωμένες όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

«Όμως εδώ οφείλουμε να πούμε ότι έχει καεί το 1/3 των δασών της Αττικής, οι υποδομές δεν επαρκούν», κατέληξε ο κ. Δούκας».

 

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού με κλιμακωτές χρεώσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη Τύπου για τη λειψυδρία και τη συνολική διαχείριση των υδάτων.

 

Με πρόσχημα την κλιματική κρίση, η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέο χαράτσι στο νερό σχολίασε το ΚΚΕ.

 

Τα μέτρα με στόχο την ενίσχυση και ελάφρυνση των οικογενειών και συγκεκριμένα για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και τη στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή που εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξειδικεύονται σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς.

 

Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.  Αναφερόμενος στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα- λόγω του όγκου των επεμβάσεων που αναμένεται- εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες επεμβάσεις να γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέσω voucher.

 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 37χρονος άνδρας και η 34χρονη έγκυος γυναίκα, οι οποίοι παρασύρθηκαν μαζί με το παιδί τους από Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν πεζή, σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί τους ηλικίας 2 ετών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική.

Ο 46χρονος οδηγός του ΙΧ, ο οποίος φέρεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα  .

 

 

Στο πρόβλημα με τους υπεράριθμους μαθητές , στα τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση, στο ζήτημα του κόστους των σχολικών ειδών αλλά και στο σχολικό εκφοβισμό αναφέρθηκαν μεταξύ των άλλων οι φιλοξενούμενοι στις εκπομπές του Αθηνα 984 που χθες έκανε έρευνα για την παιδεία με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εκφράζει με ψήφισμά του ο Δήμος Αθηναίων.

Ζητά την άμεση ακύρωσή τους σημειώνοντας ότι η απόφαση αφορά δεκάδες σχολικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων. ”

 

 

Ξεκίνησαν και οι τροχονομικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 214 παραβάσεις .

 

Αισθητά βελτιωμένος σήμερα ο καιρός, ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής και στα δυτικά θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά αναμένεται μια μικρή & πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, η οποία όμως δεν θα είναι σημαντική.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα,

 

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα «βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς» προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, «καταδικάζοντας» την ενέργεια αυτή.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος,  σήμερα στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 32 βαθμούς Κελσίου.  23 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα