back to top
24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νεκροί έξι εργαζόμενοι του ΟΗΕ σε δύο αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον σχολείου που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο επεισόδιο για τα μέλη του προσωπικού της από το ξέσπασμα του πολέμου.

Νωρίτερα χθες, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στη Νουσέιρατ, ωστόσο η υπηρεσία του ΟΗΕ αντέτεινε πως το σχολείο είναι καταφύγιο για περίπου 12.000 εκτοπισμένους και έχει βομβαρδιστεί πέντε φορές.

Συνολικά τα θύματα είναι 18, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Η Ευρώπη πρέπει γρήγορα να πάρει τις αποφάσεις της για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπισή του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος απλώς λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας,  τόνισε από τη Βιέννη ο πρωθυπουργός, μετά την συνάντηση του με τον αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ στη Βιέννη.

Αθήνα, Βιέννη και Βαρσοβία αντιμετωπίζουν με κοινή προσέγγιση το ζήτημα μετά την απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει τους διασυνοριακούς ελέγχους. Για κίνδυνο επιλεκτικής εφαρμογής της συνθήκης του Σένγκεν έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Μετά την οικονομία και την υγεία, σειρά σήμερα παίρνει το δημογραφικό στις κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά τη ΔΕΘ. Τα μέτρα έχουν στόχο την ενίσχυση και ελάφρυνση των οικογενειών, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και τη στήριξη των εργαζόμενων γονιών  και θα εξειδικευθούν σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς.

 

Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.  Αναφερόμενος χθες στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα- λόγω του όγκου των επεμβάσεων που αναμένεται- εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες επεμβάσεις να γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέσω voucher.

 

Έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 88η ΔΕΘ. Ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο του κόμματος που βασίζεται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους προέδρους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.

 

Αντιπαράθεση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο κ. Σκέρτσος πιστός στη γραμμή του Μαξίμου επιμένει στα fake news, απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων στον Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επέκρινε τον κ. Δούκα λέγοντας ότι καλό είναι αντί να τρέχει σε περιοδείες να καθαρίσει τα φρεάτια.
Το παραμύθι ότι για «όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι τα φρεάτια της Αθήνας ήταν καθαρά.

 

Τα πλημμυρικά φαινόμενα απασχόλησαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Χάρη Δούκα να τονίζει ότι η Κομισιόν πριν από τρία χρόνια ζήτησε μελέτες για να χρηματοδοτηθούν τα έργα με το ποσό των 32 δισεκατομμυρίων.

Δικός μας στόχος, συμπλήρωσε, είναι να είναι έτοιμη η μελέτη εντός του μήνα για να μπορέσουμε να έχουμε τεκμηριωμένες όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.  «Όμως οφείλουμε να πούμε ότι έχει καεί το 1/3 των δασών της Αττικής και οι υποδομές δεν επαρκούν», κατέληξε ο κ. Δούκας.

 

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα