back to top
28.3 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

28.3 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε μείωση των βασικών της επιτοκίων, όπως αναμενόταν, προχώρησε για δεύτερη φορά φέτος, μετά την πρώτη τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το επιτόκιο καταθέσεων μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,5%.

Στην επανεξέταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ανεργίας προχωρά η Κυβέρνηση για συνολικά περίπου 1.2 εκατομ δικαιούχους. Επιπλέον επεκτείνεται σε περίπου 200.000 τριτεκνους το προστατευτικό πλαίσιο για τους πολύτεκνους ενώ προωθούνται φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν τους νέους γονείς, με παροχές έως 5.000 ευρώ για ένα παιδί και 10.000 ευρω για δύο με το ποσό προσαυξημένο κατά επιπλέον 5.000€ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται φοροαπαλλαγή των κουπονιών (vouchers) που παρέχονται στους εργαζόμενους για βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται προκήρυξη 20.000 νέων θέσεων. Τέλος δωρεάν θα είναι πλέον ο προληπτικός έλεγχος γονιμότητας για τις γυναίκες από 30 έως και 35 ετών.

Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς ,τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου απο τη ΔΕΘ. Τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και απέρριψε τη σεναριολογία. Θα πάμε ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς στις εκλογές ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία θα πρέπει να καταθέσουν το προγραμματικό τους πλαίσιο για να κυβερνηθεί η χώρα μέσα από μια διαδικασία με πολιτικούς όρους και όχι μέσα από μια διαδικασία προσωπικών φιλοδοξιών επισήμανε στον ΑΘΗΝΑ984 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Σε Φωκίδα και Λαμία περιοδεύει σήμερα ο δήμαρχος ΑΘηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας. Χθες από τη Φιλοθέη αναφέρθηκε εκτενώς στο ΕΣΥ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δόθηκαν μέσα στην πανδημία και στην υγειονομική κρίση 50 δισεκατομμύρια και ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ. Αλλά αντίθετα, έχει εξοντώσει το ΕΣΥ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, και δημιουργούν συνθήκες απαξίωσης.

Την ανάγκη να πάψει το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα “κλειστό” κόμμα όπως σήμερα και να ανοίξει προς την κοινωνία, υπογράμμισε η επίσης υποψήφια για την ηγεσία του Κινήματος Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TV KOSMOS στη Ρόδο.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης αναμένεται να ανακηρύξει και επισήμως τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος ενόψει της εσωκομματικής κάλπης της 6ης Οκτωβρίου.

Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη δραστηριότητα του κορονοιού που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Παρά το γεγονός αυτό, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το διάστημα 2-8 Σεπτεμβρίου, ενώ 594 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία ενώ ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν οχτώ.

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με αυτές, μειώνονται τα όρια ταχύτητας στις πόλεις, αυστηροποιούνται οι ποινές για παραβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα τροχαία. Ταυτόχρονα οι οδηγοί μοτοσικλετών θα μπορούν να κάνουν ελιγμούς μεταξύ των οχημάτων, αν δεν παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, ενώ θα μπορούν να «βγουν μπροστά» στα φανάρια, για τη διευκόλυνση των οχημάτων.

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλάστη Κοζάνης. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, προβλέπεται αύριο σε Αττική Πελοπόννησομ Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Πλήγμα του ρωσικού στρατού εναντίον οχημάτων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δύο στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στην ρωσική δυτική περιοχή του Κούρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα. Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε δέκα χωριά από τους Ουκρανούς μέσα σε δύο ημέρες στην ρωσική περιοχή του Κούρσκ.

Η Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η ελληνική ταινία που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των φετινών βραβείων Όσκαρ…Για τα όσα όμως εκτυλίχθηκαν έως ότου ανακοινωθεί η ταινία εκπροσώπησης θα μας ενημερώσει η Νάνσυ Αγγελοπουλου….

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα