back to top
26.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Για «προβοκάτσιες» και εκτροπή κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση μετά την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο το αξίωμα του προέδρου και το κενό που έχει προκύψει στην εκπροσώπηση του κόμματος.
Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης συνιστά ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση και ζητά από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ», καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Έξι τελικά είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ανδρουλάκης Γερουλάνος Διαμαντοπουλου, Δούκας Κατρίνης και Γιαννακοπούλου πληρούν σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό του κινήματος.
Σε ένα πρώτο debate με Θέμα. «Τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα; Τι πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα»;, καλεί τους συνυποψηφίους της η Αννα Διαμαντοπούλου

 

Τη δέσμευση ότι θα λυθεί άμεσα το ζήτημα των διορισμών των διακεκριμένων αθλητών, που ισχύει κανονικά ως δικαίωμα, αλλά παρουσιάζει πολυετή καθυστέρηση, παρείχε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τους παραολυμπιονίκες, αλλά και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατακτώντας 13 μετάλλια.

 

H ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να οδηγήσει έγκαιρα τον πληθωρισμό στον στόχο και θα κρατήσει τα επιτόκια σε αρκούντως περιοριστικά επίπεδα, για να επιτύχει αυτο τον σκοπό, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,5%.. Πρόσθεσε ότι η ευρωτραπεζα δεν δεσμεύεται σε μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση τον Οκτώβριο.

Στην επανεξέταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν συνολικά περίπου 1,2 εκατομμύριο δικαιούχοι, προχωρά η κυβέρνηση.
Επιπλέον επεκτείνεται σε περίπου 200.000 τρίτεκνους το προστατευτικό πλαίσιο για τους πολύτεκνους, ενώ προωθούνται φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις που στηρίζουν τους νέους γονείς, με παροχές έως 5.000 ευρώ για ένα παιδί και 10.000 ευρώ για δύο με το ποσό προσαυξημένο κατά επιπλέον 5.000€ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Ανοιχτή εως και την ερχόμενη Τεταρτη η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με αυτές, μειώνονται τα όρια ταχύτητας στις πόλεις, αυστηροποιούνται οι ποινές για παραβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα τροχαία, ενώ νομιμοποιούνται οι «σφήνες» των μοτοσικλετιστών.

Σε εξέλιξη από το μεσημέρι η πυρκαγιά στην Βλάστη Κοζάνης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά αναπτύσσεται καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις. 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Ηχηρή παρέμβαση Πούτιν στη συζήτηση μεταξύ των χωρών της Δύσης και του ΝΑΤΟ σχετικά με το αν θα δοθεί άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι αν η Δύση το επιτρέψει τελικά, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Μια τέτοια απόφαση θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου συμπλήρωσε ο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι αυτό που ουσιαστικά συζητιέται στο ΝΑΤΟ δεν είναι το αν θα επιτραπεί η χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά ρωσικών στόχων, αλλά αν η Συμμαχία θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Στο Ισραηλ, ο επικεφαλής επίλεκτης μονάδας της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, ο ταξίαρχος Γιόσι Σαριέλ, ανακοίνωσε την παραίτησή του, στον απόηχο της αποτυχίας της υπηρεσίας του να εμποδίσει την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, πέρυσι. Η μονάδα της οποίας ήταν επικεφαλής είναι αρμόδια να αποκωδικοποιεί και να αναλύει τις πληροφορίες που λαμβάνει από την υπηρεσία πληροφοριών. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός κατονόμασε εννέα άνδρες λέγοντας ότι ήταν μέλη της Χαμάς και οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ανακοινώσει ότι στα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν έξι εργαζόμενοί της.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα