back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με 17 ψήφους υπερ έναντι μίας η ΠΟλιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να απομακρύνει τον Στέφανο Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος επικυρώντας την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτηση του έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» και εκτροπή.

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ», καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει στις 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συζητήσουν το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα, Great Sea Interconnector. Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόοδος σε σχέση με τις συζητήσεις για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα σημειώνοντας και το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλες χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έξι τελικά είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ανδρουλάκης Γερουλάνος Διαμαντοπουλου, Δούκας Κατρίνης και Γιαννακοπούλου πληρούν σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό του κινήματος.
Σε ένα πρώτο debate με Θέμα. «Τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα; Τι πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα»;, καλεί τους συνυποψηφίους της η Αννα Διαμαντοπούλου

Στην επανεξέταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν συνολικά περίπου 1,2 εκατομμύριο δικαιούχοι, προχωρά η κυβέρνηση.
Επιπλέον επεκτείνεται σε περίπου 200.000 τρίτεκνους το προστατευτικό πλαίσιο για τους πολύτεκνους, ενώ προωθούνται φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις που στηρίζουν τους νέους γονείς, με παροχές έως 5.000 ευρώ για ένα παιδί και 10.000 ευρώ για δύο με το ποσό προσαυξημένο κατά επιπλέον 5.000€ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Ανοιχτή εως και την ερχόμενη Τεταρτη η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με αυτές, μειώνονται τα όρια ταχύτητας στις πόλεις, αυστηροποιούνται οι ποινές για παραβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα τροχαία, ενώ νομιμοποιούνται οι «σφήνες» των μοτοσικλετιστών.

Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη δραστηριότητα του κορονοιού που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ωστόσο 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου, 594 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Οκτώ είναι ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων.

Σε εξέλιξη από το μεσημέρι η πυρκαγιά στην Βλάστη Κοζάνης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά αναπτύσσεται καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις. 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Το περιφερειακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν (ISIS-K) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση νωρίτερα σήμερα κατά σιιτών στο κεντρικό Αφγανιστάν, όπου “15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα