31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΕΚΤ μείωσε στο 3,5% το βασικό της επιτόκιο – Λαγκάρντ: Δεν είναι προαποφασισμένη η επόμενη μείωση

Διαβάστε επίσης

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αποτέλεσμα το επιτόκιο καταθέσεων (βασικό επιτόκιο) να διαμορφωθεί στο 3,5%.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ, η απόφασή της αυτή στηρίζεται στην επικαιροποιημένη αξιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, και έκρινε ότι είναι πλέον σκόπιμο να γίνει ένα ακόμη βήμα για τη συγκράτηση του βαθμού περιορισμού της νομισματικής πολιτικής.

Επίσης η ΕΚΤ μειώνει το επιτόκιο για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης στο 3,65% και της οριακής αναχρηματοδότησης στο 3,9%.

Παράλληλα η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι σταματάει πλέον να επανεπενδύει τα ομόλογα που έχει αποκτήσει στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μετά τη λήξη τους.

Το σκεπτικό της απόφασης και τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής αναμένεται να εξειδικεύσει σε λίγο η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα