back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Η La Liga υιοθετεί διαιτητικό πρωτόκολλο κατά του ρατσισμού

Διαβάστε επίσης

Στη συνάντηση στο συνέδριο της FIFA στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), αξιωματούχοι της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της La Liga ενέκριναν ένα πλήρες πρωτόκολλο διαιτησίας αφιερωμένο σε ρατσιστικά περιστατικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca.

Αρχικά, οι διαιτητές θα πρέπει να κάνουν χειρονομία με τα χέρια τους για να σχηματίσουν σταυρό, προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο ρατσιστικός χαρακτήρας του περιστατικού.

Στη συνέχεια ο αγώνας θα διακοπεί για πρώτη φορά, πριν οι παίκτες επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Ακολούθως το παιχνίδι θα συνεχιστεί, αλλά σε περίπτωση επανάληψης θα διακοπεί οριστικά.

Μαστιζόμενη από πολλά ζητήματα που συνδέονται με τον ρατσισμό τα τελευταία χρόνια (με στόχο κυρίως τον Βινίσιους Τζούνιορ) και κατηγορούμενη για αδράνεια, η La Liga επιθυμεί να ξεκινήσει μια διαδικασία αποκατάστασης στις εξέδρες των γηπέδων της.

«Το πρωτόκολλο δράσεων κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στο ποδόσφαιρο, το οποίο εφαρμόζεται από το 2005, ενισχύεται με αυτήν την τελευταία ειδική χειρονομία για περιπτώσεις ρατσισμού κι αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην καταπολέμηση του ρατσισμού, η οποία ξεκινά από τους κανονισμούς και τις κυρώσεις στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων», σημειώνει η ισπανική Λίγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα