back to top
21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία έλαβε ο οδηγός που παρέσυρε το ζευγάρι και το 2χρονο μωρό τους

Διαβάστε επίσης

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για την τριπλή παράσυρση πεζών, ζευγάρι γονιών και του ανηλίκου παιδιού τους, στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος τους, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται ο άνδρας και η 5 μηνών έγκυος σύζυγός του, που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο το πρωί της Τετάρτης (11/9), στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Το δύο ετών παιδάκι τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες σήμερα ο 46 ετών οδηγός ο οποίος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ποσότητα αλκοόλ. Κατηγορείται για σωματική βλάβη κατά συρροή, μέθη και επικίνδυνη οδήγηση, κατηγορίες οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τα στοιχεία που θα προστεθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται , από την κατάσταση της υγείας των τραυματιών , και τη δίωξη που θα ασκήσει ο εισαγγελέας εις βάρος του.

Συμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 37χρονος άνδρας διακομίστηκε διασωληνωμένος από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ η 34χρονη έγκυος συζυγός του διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο.

Το φρικτό τροχαίο σημειώθηκε στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στην Θέρμη, στην οδό Μουδανίων, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου με την Περαία. Ο πατέρας με το καροτσάκι και το μωρό περπατούσε στην άκρη του δρόμου και πίσω τους βρισκόταν η νεαρή μητέρα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται ότι έπεσε με ταχύτητα επάνω τους και τους παρέσυρε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός του οχήματος, βάσει σχετικής εξέτασης, φαίνεται πως βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Η μέτρηση για τα επίπεδα αλκοόλ στον οργανισμό του 46χρονου έδειξε ότι ήταν στο 0,5, ενώ το όριο είναι στο 0,2, σύμφωνα με το LiveNews.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα