back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπ. Υγείας: Δωρεάν έλεγχος γονιμότητας στις γυναίκες ηλικίας 30 – 35 ετών

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν θα είναι πλέον ο προληπτικός έλεγχος γονιμότητας για τις γυναίκες από 30 έως και 35 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια για τη διαδικασία αποζημίωσης της εξέτασης αυτής.

Σημειώνεται πως, το υπουργείο Υγείας έκανε αίτηση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για να γνωμοδοτήσει για τα σχετικά κριτήρια. Η δαπάνη θα φτάσει το πρώτο χρόνο τα 4.000.000 εκατ. ευρώ ενώ θα μειωθεί στα 800.000 ευρώ για κάθε επόμενο έτος. Ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει  πλήρως την εξέταση ΑΜΗ( Αντιμυλλέριου Ορμόνης) που δείχνει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας.

Απλουστεύονται οι διαδικασίες για εξωσωματική γονιμοποίηση

Ταυτόχρονα η κ. Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ειδικότερα, με βάση την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στον Οργανισμό θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες αφού θα ψηφιοποιηθούν άμεσα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα ζευγάρια που σήμερα πνίγονται μέσα σε μια γραφειοκρατία, προκειμένου να λάβουν έγκριση για να πάρουν με την ασφαλιστική κάλυψη τα φάρμακα που απαιτούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Έλενα Μπρέγιαννη 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα