back to top
26.8 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

26.8 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έκπτωτο με 17 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά έκρινε η Πολιτική Γραμματεία τον Στέφανο Κασσελάκη, επικυρώνοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. “Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ” δηλώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κασελάκης. Συνέστησε ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στη ΔΕΘ μεταβαίνει, εν τω μεταξύ, σήμερα ο Νίκος Παππάς.

Στις 12 η συνέντευξη από τη Θεσσαλονίκη του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

 

Στην επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κόμματος. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό, κλείνοντας έτσι και τη συζήτηση που είχε ανοίξει για το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας Δούκα.

Σε ένα πρώτο debate με θέμα «Τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα;» καλεί τους συνυποψηφίους της η Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ  για το στεγαστικό πρόβλημα εξειδικεύονται σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς, σε συνέντευξη Τύπου στις 11.30.

Ανάμεσα σε αυτές, το πρόγραμμα Σπίτι μου 2 και τα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

 

Προειδοποιήσεις του Πούτιν στη Δύση πως αν δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για χρήση νατοϊκών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

 

Εν τω μεταξύ, ρωσικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους εννιά σε χωριό στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν εισαγγελείς.

Στο Κουρσκ οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπίθεση εναντίον του ουκρανικού στρατού, ο οποίος εισέβαλε στη ρωσική επαρχία στις 6 Αυγούστου.

 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας απογείωσαν εσπευσμένα καταδιωκτικά, αφού εντοπίστηκαν βομβαρδιστικά της Ρωσίας να κάνουν κύκλο γύρω από το αρχιπέλαγος, χωρίς πάντως να παραβιάσουν τον ιαπωνικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

 

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε νότιο Λίβανο και Συρία. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.

 

Πιθανό το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί και εντός της ημέρας η συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις στο υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις και διαδοχικές επικοινωνίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε χθες ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

 

Ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού του Κηφισού, σύμφωνα με δηλώσεις στον Αθήνα 9.84 του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνου Ζόμπου.

Χαρακτήρισε δύσκολο το έργο, λέγοντας ότι η απουσία αερισμού, η έλλειψη φωτισμού και το βουρκώδες υπέδαφος προκαλούν αρκετά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε στη σωρεία σκουπιδιών και αντικειμένων που έχουν βρεθεί, τονίζοντας πως ο “καθένας πετούσε εκεί ό,τι ήθελε”.

Ο κ. Ζόμπος έθεσε ως στόχο να γίνονται καθαρισμοί του Κηφισού κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει η διαδικασία που θα γίνονται πλέον τα έργα, με βάση τα νέα δεδομένα. “Δεν μπορούμε με αγωγούς 20 και 30 χρόνων να αντιμετωπίσουμε ένα στιγμιαίο, ακραίο φαινόμενο” όπως είπε.

 

Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη μετάδοση του κορονοϊού που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ωστόσο 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου και 594 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Οι νέες διασωληνώσεις είναι 8.

 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

 

38 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας το 1986 με 20 νεκρούς, πάνω από 300 τραυματίες και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια.

Όπως είπε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ακόμα και σήμερα ένα σχολείο και δυο νηπιαγωγεία εξακολουθούν να στεγάζονται σε κοντέινερ τα οποία είχαν τοποθετηθεί ως προσωρινή λύση πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

 

Συνεχίζεται ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη η διανομή σχολικών ειδών και τσαντών σε 1.770 μαθητές.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη σε καλή κατάσταση μπορούν να επικοινωνούν στο 210 5246515-6.

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα