back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στην εξειδίκευση των κυβερνητικών παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για το στεγαστικό πρόβλημα θα προχωρήσουν στις 11.30 οι αρμόδιοι υπουργοί. Ανάμεσα σε αυτές, το πρόγραμμα Σπίτι μου 2 και τα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

 

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκρινε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη -με 17 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά- επικυρώνοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. “Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ” ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Κασελάκης. Συνέστησε ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

 

Στη ΔΕΘ μεταβαίνει σήμερα ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Νίκος Παππάς .

 

Στις 12 η συνέντευξη από τη Θεσσαλονίκη του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

 

Στην Θεσσαλονίκη και ο ΓΓρ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 6, θα επισκεφθεί τον χώρο της Έκθεσης και στις 7 θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Στην επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κόμματος. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό, κλείνοντας έτσι και τη συζήτηση που είχε ανοίξει για το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας Δούκα.

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί και εντός της ημέρας η συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις στο υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις και διαδοχικές επικοινωνίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε χθες ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

 

Προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη Δύση πως αν δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για χρήση νατοϊκών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Παρά το γεγονός αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσουν απόψε -στις 11.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος- στην Ουάσινγκτον την πιθανότητα να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ρωσίας.

 

Οι Ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις απογείωσαν εσπευσμένα καταδιωκτικά, αφού εντοπίστηκαν βομβαρδιστικά της Ρωσίας να κάνουν κύκλο γύρω από το αρχιπέλαγος, χωρίς πάντως να παραβιάσουν τον ιαπωνικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

 

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε νότιο Λίβανο και Συρία. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.

 

Ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού του Κηφισού, σύμφωνα με δηλώσεις στον Αθήνα 9.84 του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνου Ζόμπου.

Ο κ. Ζόμπος έθεσε ως στόχο να γίνονται καθαρισμοί του Κηφισού κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει η διαδικασία που θα γίνονται πλέον τα έργα, με βάση τα νέα δεδομένα. “Δεν μπορούμε με αγωγούς 20 και 30 χρόνων να αντιμετωπίσουμε ένα στιγμιαίο, ακραίο φαινόμενο” όπως είπε.

 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

 

Με αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τις συγχωνεύσεις πολλών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά.

Περισσότερα από τον Ισίδωρο Ρούσσο.

 

Συνεχίζεται ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη η διανομή σχολικών ειδών και τσαντών σε 1.770 μαθητές από τον Δ.Αθ.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη σε καλή κατάσταση μπορούν να επικοινωνούν στο 210 5246515-6.

Ανοιχτή έως τις 18 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα του gov.gr για τους δικαιούχους του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος .

 

 

Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία της Αττικής λόγω του εορτασμου της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

 

Nέες προσπάθειες για την διάσωση ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου “Sounion” που παραμένει αγκυροβολημένο δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, πραγματοποιούνται από ναυγοσωστικό πλοίο και ένα ρυμουλκό, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα. Η ρυμούλκησή του είχε καταστεί προσωρινά αδύνατη καθώς υπήρχαν μικρές εστίες φωτιάς στο κατάστρωμα από τις 27 Αυγούστου.

 

Πτωτική τάση, την τελευταία δεκαετία, της στάθμης σε 4 φυσικές λίμνες της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Βόλβη, την Κορώνεια, τη Δοϊράνη και την Πικρολίμνη, προκύπτει από έκθεση του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Υδάτων του ΥΠΕΝ. Βασικές αιτίες οι αραιές βροχοπτώσεις, η αύξηση της θερμοκρασίας και η ένταση των αρδεύσεων μέσω απολήψεων νερού.

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα