back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στην εξειδίκευση των κυβερνητικών παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για το στεγαστικό πρόβλημα θα προχωρήσουν σε μισή ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί. Ανάμεσα σε αυτές, το πρόγραμμα Σπίτι μου 2 και τα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

 

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Έκπτωτο -με 17 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά- έκρινε η Πολιτική Γραμματεία τον Στέφανο Κασσελάκη, επικυρώνοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. “Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ” ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Κασελάκης. Συνέστησε ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στη ΔΕΘ μεταβαίνει σήμερα ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Νίκος Παππάς .

Στις 12 η συνέντευξη από τη Θεσσαλονίκη του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Στην Θεσσαλονίκη και ο ΓΓρ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 6, θα επισκεφθεί τον χώρο της Έκθεσης και στις 7 θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον καθώς οι υποψήφιοι -και επισήμως πλέον- πρόεδροι θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες,η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κόμματος προχώρησε στην επίσημη ανακήρυξη των 6 υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος ενόψει της κάλπης της 6ης Οκτωβρίου κλείνοντας έτσι και τη συζήτηση που είχε ανοίξει για το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας Δούκα.

Εντός των επόμενων ημερών εξάλλου σε συνεδρίαση της ΕΔεκαπ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα της τηλεμαχίας. Σε ένα πρώτο debate με θέμα «Τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα;» καλεί τους συνυποψηφίους της η Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Η 13η Οκτώβρη -ημέρα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου- είναι μια αφετηρία κι όχι τερματικός σταθμός είπε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ότι το κίνημα θα κριθεί στο ύψος των ιδεών και των πράξεών του. “Απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα στους τομείς της εργασίας, της παιδείας, της υγείας, εμείς θα πρέπει να έχουμε εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Όλοι οι υποψήφιοι βάζουν την ψηφίδα τους γι’ αυτό. Αποχή ίσον απογοήτευση, κίνδυνος για τη Δημοκρατία και άνοδος ακροδεξιού ρεύματος ” τόνισε.

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί και εντός της ημέρας η συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις στο υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου. Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις και διαδοχικές επικοινωνίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δήλωσε χθες ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού του Κηφισού, σύμφωνα με δηλώσεις στον Αθήνα 9.84 του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνου Ζόμπου.

Χαρακτήρισε δύσκολο το έργο και έθεσε ως στόχο να γίνονται καθαρισμοί του Κηφισού κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει η διαδικασία που θα γίνονται πλέον τα έργα, με βάση τα νέα δεδομένα. “Δεν μπορούμε με αγωγούς 20 και 30 χρόνων να αντιμετωπίσουμε ένα στιγμιαίο, ακραίο φαινόμενο” όπως είπε.

 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Συνεχίζεται ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη η διανομή σχολικών ειδών και τσαντών σε 1.770 μαθητές από τον Δ.Α..

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη σε καλή κατάσταση μπορούν να επικοινωνούν στο 210 5246515-6.

Ανοιχτή έως τις 18 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα του gov.gr για τους δικαιούχους του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος .

 

Παράταση έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 το μεσημέρι, θα πάρει η Παρέμβαση ΙΙ της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ» λόγω της αυξημένης ζήτησης,

 

Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία της Αττικής λόγω του εορτασμου της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

 

Παραμένουν οι εστίες φωτιάς στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου Sounion, Σύμφωνα με ενημέρωση της επιχείρησης «Ασπίδες», το πλοίο εξακολουθεί είναι αγκυροβολημένο. δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα και δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής πετρελαίου από το φορτίο του. Νέες προσπάθειες για την διάσωσή του είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Λιμενικό Σώμα.

 

Προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη Δύση πως αν δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για χρήση νατοϊκών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Παρά το γεγονός αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσουν απόψε -στις 11.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος- στην Ουάσινγκτον την πιθανότητα να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλασε έξι Βρετανούς διπλωμάτες τους οποίους κατηγορεί για κατασκοπεία και ενέργειες δολιοφθοράς

 

Ο αρχές της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν για πρώτη φορά σήμερα εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου με την ευκαιρία επίσκεψης εκεί του Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις παράγεται χάρη σε συσκευές φυγοκέντρησης μεγάλης ταχύτητας ουράνιο σε υψηλό ποσοστό εμπλουτισμού, απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα