back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δέσμη δράσεων που αφορούν μέτρα και επιδοτούμενα κρατικά προγράμματα με στόχο την αύξηση προσφοράς περισσότερων ακινήτων στην αγορά ανακοίνωσαν νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Μεταξύ αυτών η σύναψη πολύχρονων συμβολαίων ενοικίασης, το νέο πρόγραμμα “ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ”, αυξημένες οικονομικές ενισχύσεις σε ιδιοκτήτες για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους αλλά και η θέσπιση κοινωνικής αντιπαροχής.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr και στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στις δύο.

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αγορά ενέργειας ζητεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει για τις στρεβλώσεις που οδήγησαν σε μεγάλες αποκλίσεις στη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπόλοιπων μελών της Ένωσης το καλοκαίρι.

Στην επιστολή του σημειώνει ότι οι παθογένειες της ευρωπαϊκής αγοράς είχαν ως αποτέλεσμα απότομες και μεγάλες ανατιμήσεις, καλώντας τις Βρυξέλλες να δώσουν άμεσα μία «πολιτική απάντηση» στην «παρατεταμένη κρίση».

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η αντιπολίτευση. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, εν μέσω της κρίσης στο κόμμα. Ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στις 7 το απόγευμα στο Βελλίδειο. Σε λίγη ώρα η συνέντευξη του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Έκπτωτο -με 17 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά- έκρινε η Πολιτική Γραμματεία τον Στέφανο Κασσελάκη, επικυρώνοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. “Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ” ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Κασελάκης.

“Αυτή η κατρακύλα και παρακμή έχει υπεύθυνο με ονοματεπώνυμο. Ο κ. Κασσελάκης ευθύνεται και πρέπει να σταματήσει τον εμπρηστικό λόγο που πυροδοτεί τέτοιες συμπεριφορές” είπε στον Αθήνα 9.84 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή πόλη”.

Τόνισε ότι η αλλαγή της ηγεσίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Για την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

H ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε και εντός Βουλής, καθώς επεισόδιο προκλήθηκε έξω από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο έχει μεταφερθεί ο Νίκος Παππάς, μετά από την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη. Υπάλληλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εισέλθει στο γραφείο ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση και να κινητοποιηθεί η φρουρά της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, έχει αιτηθεί να μην επιτρέπεται η είσοδος στο γραφείο του, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες, παρά μόνο στους πλέον στενούς του συνεργάτες.

Στη συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υποψήφιοι -και επισήμως πλέον- πρόεδροι θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις.

Τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας. Σε ένα πρώτο debate με θέμα «Τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα;» καλεί τους συνυποψηφίους της η Άννα Διαμαντοπούλου.

Το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το ΕΣΥ. Δεσμευόμαστε για την αναγέννηση του. Ενώνουμε Δυνάμεις για να εγγυηθούμε δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Υγεία για όλους. Στις 6 του Οκτώβρη, σηκώνουμε ανάστημα τονίζει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Πιστεύω στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του, Παύλος Χρηστίδης, και χαρακτήρισε την 13η Οκτώβρη -ημέρα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών – ως αφετηρία κι όχι τερματικό σταθμό ενώ προειδοποίησε πως η αποχή ισούται με απογοήτευση και κίνδυνο για τη Δημοκρατία και άνοδο ακροδεξιού ρεύματος.

Να πάμε σε μία δυσάρεστη εξέλιξη ….καθώς η 34χρονη, η οποία παρασύρθηκε με τον 37χρονο άντρα της και το 2 ετών παιδάκι τους από Ι.Χ. αυτοκίνητο, την περασμένη Τετάρτη, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα. Το ζευγάρι παραμένει σε ΜΕΘ διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το δίχρονο παιδί τους στην Παιδοχειρουργική Κλινική, εκτός κινδύνου.

Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία της Αττικής λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Συνεχίζεται σήμερα στις ΗΠΑ η προεκλογική εκστρατεία, με την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκέπτονται πολιτείες – κλειδί.

Με πρωτοφανή αριθμό πυρκαγιών αντιμέτωπη η Λατινική Αμερική, από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, περνώντας από τους μεγαλύτερους υγρότοπους παγκοσμίως και ως τα δάση της Βολιβίας. Δορυφορικές εικόνες που ανέλυσε η υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας Inpe εντόπισαν 346.122 εστίες πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν ξεσπάσει μέχρι στιγμής φέτος στις 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα