back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός σε ΕΛΑΣ και ΕΥΠ, μετά τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου στη Χίο όπου διέμενε από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος φέρεται να δραστηριοποιείται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονική χώρα και να είναι μέλος γνωστής μαφιόζικης συμμορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ και την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν ένα όπλο με 41 σφαίρες καθώς και πλαστά ιταλικά έγγραφα.
Οι ελληνικές Αρχές ερευνούν για ποιο λόγο διέμενε στη Χίο και αν σχετίζεται με τις αιματηρές επιθέσεις που έχουν συμβεί στη χώρα μας με δράστες και θύματα Τούρκους υπηκόους.

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιμετωπίσει επειγόντως μια «παρατεταμένη κρίση» δυναμικότητας, που έχει οδηγήσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε τόσο ακραία επίπεδα που απαιτεί επείγουσα «πολιτική απάντηση», ζητά με την επιστολή προς την επικεφαλής της Κομισιόν ο πρωθυπουργός. Η απάντηση της Κομισιόν θα έρθει «εν ευθέτω χρόνω» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Τιμ Μακ Φάι.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας προκάλεσε η παρ ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου έξω από την Αθήνα, κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων. O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε την ποινική προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με τις αμαξοστοιχίες που παραλίγο να βρεθούν στην ίδια γραμμή.
Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί στη ΓΑΔΑ θα διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς. Εκτός υπηρεσίας τέθηκε ο σταθμάρχης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο ΣΕΦ με τις ομιλίες των 6 υποψηφίων.

Καλούμε σε κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για τη διάσωση του ΕΣΥ τόνισε -από τη Θεσσαλονίκη- ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επισκεπτόμενος το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΟΠως είπε «Ο Μητσοτάκης θυμίζει λίγο serial killer… Προχωρά μεθοδικά, στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, κλπ, δημιουργώντας «επενδυτικό χώρο» για πού αλλού; Φυσικά για την μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία…».

Ξεκινά τον Ιανουάριο το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ αλλά και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ, με στόχο την απόκτηση στέγης από 20.000 νοικοκυριά και την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών επιπλέον 20.000 νοικοκυριών. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα Ανακαινίζω-Νοικιάζω, με αύξηση των επιδοτήσεων στο 60% και μέγιστο επιδοτούμενο όριο δαπάνης 13.330 ευρώ.
Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει ο ιατροδικαστής τον θάνατο του 48χρονου στη Νέα Σμύρνη, καθώς το θύμα έχει τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μαχαίρι. Η αδερφή του θύματος, ανακρίνεται από την Αστυνομία.

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Η κάλυψη του 88% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του Δήμου από ανανεώσιμες πηγές και η μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών εντός του Δήμου ανάμεσα στις δράσεις που περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο σχέδιο, για το κλιματικό σύμφωνο της Αθήνας 2024.

Οι Καθολικοί στις ΗΠΑ θα πρέπει «να επιλέξουν το μικρότερο κακό» όταν ψηφίσουν τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος επέκρινε τόσο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το σχέδιό του να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες όσο και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις επειδή στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.
Όταν ρωτήθηκε για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει από τη Σιγκαπούρη στη Ρώμη, ο πάπας είπε ότι το να μην καλωσορίζεις τους μετανάστες είναι «σοβαρή» αμαρτία ενώ παραλλήλισε την άμβλωση με «δολοφονία».

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την τρίτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8,15μ., το οποίο σημείωσε στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του, κατέλαβε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό των αγώνων Diamond League στις Βρυξέλες.
Νικητής με 8.28μ. και εφετινό ρεκόρ ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Τάτζεϊ Γκέιλ. Ο Mανώλης Καραλής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,82μ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα