back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

K. Zώμπος : Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει καθαριστεί ο Κηφισός

Διαβάστε επίσης

«Ο καθαρισμός του Κηφισού είναι μόνον η αρχή…άρχισε τέλος Αυγούστου και θα   ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου… Οι εργασίες στα πλακωσκεπή τμήματα ξεκίνησαν μετά από στατικό έλεγχο, ύστερα από πολλές δεκαετίες, καθώς κάποιοι είχαμε ή είχαν ξεχάσει να τα καθαρίσουν» δήλωσε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη , ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Ζώμπος.

Χαρακτήρισε δύσκολες τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου, λόγω της  «έλλειψης φωτισμού, αερισμού και του βουρκώδους εδάφους που δημιουργεί προβλήματα»,

Αναφερόμενος  στην αλγεινή εικόνα που αντίκρυσαν τα  συνεργεία της Περιφέρειας φτάνοντας στην κοίτη του ποταμού, περιέγραψε  μια χωματερή.

«Βρέθηκε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς ..Δεν ξέρω τί δεν έχει βρεθεί και επειδή δεν καθαριζόταν ο Κηφισός, μετατράπηκε σε ένα χώρο όπου καθένας πετούσε  ό,τι ήθελε».

Ως προς τη δυσκολία της επιχείρησης απορρύπανσης σημείωσε ότι  «απορρίμματα κάθε είδους πρέπει να ανασύρονται από τα συνεργεία των εργολάβων της Περιφέρειας, να μεταφέρονται ακολούθως σε κοντινό σημείο, ώστε να γίνει η αποστράγγιση για να τοποθετηθούν -μετά από 24 με 48 ώρες- σε συγκεκριμένους χώρους...»

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα στο έργο, όπως σημείωσε ο κ Ζώμπος.

Αρκεί να συνυπολογιστούν οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, που οδηγούσαν σε συνεχείς καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος προκειμένου να πάρει το πράσινο φως η Περιφέρεια.

Υπενθύμισε δε ότι «ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, έχει επανειλημμένα τονίσει πως ζητάμε την ευθύνη για συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ώστε να ξέρουμε ποιος κάνει τί».

Ο κ. Ζώμπος έθεσε ως στόχο «να επαναλαμβάνονται σε ετήσια βάση οι καθαρισμοί του Κηφισού», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρέπει να τροποποιηθεί η διαδικασία που θα γίνονται στο εξής τα έργα, ώστε να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα. «Βασική προϋπόθεση, να αυξηθεί η δυνατότητα ροής των νερών στα ρέματα …Δεν μπορεί με αγωγούς 20ετίας ή  30 χρόνων και μικρής διάτμησης, να αντιμετωπιστούν στιγμιαία ακραία φαινόμενα» είπε κλείνοντας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα