back to top
26.4 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

26.4 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε πεσμένα δέντρα προσέκρουσε η αμαξοστοιχία 1531(Χαλκίδα – Αθήνα) μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθεί.

Σύμφωνα με την Hellenic Train δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών ή προσωπικού. Οι 35 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1531 μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών. Λόγω των πεσμένων δέντρων στη γραμμή υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας. Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας προκάλεσε η παρ ολίγον μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών του προαστιακού κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Θα ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς. Εκτός υπηρεσίας τέθηκε ο σταθμάρχης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών.

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από σταθερές, αναβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, επιβεβαιώνοντας το αξιόχρεο στο Βα1. Η Moody’s, είναι ο μοναδικός οίκος αξιολόγησης που δεν έχει δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία. “Οι θετικές εκτιμήσεις από τη Moody’s, αποτελούν απάντηση στη μηδενιστική κριτική” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ανακοίνωση του οίκου.

Συναγερμός σε ΕΛΑΣ και ΕΥΠ, μετά τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου στη Χίο όπου διέμενε από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς φέρεται να δραστηριοποιείται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και να είναι μέλος γνωστής μαφιόζικης συμμορίας. Οι ελληνικές Αρχές ερευνούν για ποιο λόγο διέμενε στο νησί και αν σχετίζεται με τις αιματηρές επιθέσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας με δράστες και θύματα Τούρκους υπηκόους.

Ευρωπαϊκή λύση στις στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας που οδήγησαν σε μεγάλες αποκλίσεις στη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπολοίπων της Ένωσης το καλοκαίρι, ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η απάντηση της Κομισιόν θα έρθει “εν ευθέτω χρόνω” δήλωσε ο εκπρόσωπος, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Τιμ Μακ Φάι.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο ΣΕΦ με τις ομιλίες των 6 υποψηφίων.

“Καλούμε σε κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για τη διάσωση του ΕΣΥ” τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επισκεπτόμενος το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε «Ο Μητσοτάκης θυμίζει λίγο serial killer. Προχωρά μεθοδικά, στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, κλπ, δημιουργώντας «επενδυτικό χώρο» για πού αλλού; Φυσικά για την μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία…» τόνισε.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 6 Λαμία- Καλλιθέα και στις 8 Αστέρας Τρίπολης -Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα