back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε το πρωί για να απολογηθεί ο 46χρονος που κατηγορείται ότι οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε και τραυμάτισε το αντρόγυνο και το δύο ετών παιδάκι τους, καθώς περπατούσαν σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται από την περασμένη Τετάρτη, όταν συνέβη η τριπλή παράσυρση.

Την ίδια ώρα, οι δύο γονείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η κατάσταση του 37χρονου κρίνεται κρίσιμη, ενώ κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 34χρονης, η οποία υπεβλήθη, το τελευταίο 24ωρο, σε επέμβαση διακοπής της εγκυμοσύνης της και αφαίρεσης του εμβρύου που κυοφορούσε στον 5ο μήνα (κρίθηκε απαραίτητη από τους γιατρούς λόγω αρνητικών παλμών του εμβρύου). Το 2 ετών παιδί τους νοσηλεύεται σε απλή κλίνη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

Η αδερφή του 46χρονου που βρέθηκε χθες θανάσιμα μαχαιρωμένος στη Νέα Σμύρνη, είναι η δράστης του εγκλήματος, όπως ομολόγησε η ίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη, η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση, φέρεται να υπέδειξε και το μαχαίρι του εγκλήματος στους αστυνομικούς, το οποίο είχε πλύνει και το είχε βάλει στη θέση του. Αιτία στάθηκε ένας λεκτικός διαπληκτισμός που είχαν, για ασήμαντη αφορμή. Η 43χρονη αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση.

Ομαλοποιούνται σταδιακά τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, υπάρχει αποκατάσταση της μονής γραμμής κυκλοφορίας στο τμήμα Αφίδναι – Αυλώνα. Τα προβλήματα στη σιδηροδρομική υποδομή προκάλεσε πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών.

Τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί να παίξει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ατμομηχανή ανάπτυξης για την πόλη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της 88ης διοργάνωσης. Ο κ. Παππάς συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΘ-HELEXPO και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης. Κατά τη συνάντηση που θα έχει αργότερα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ο κ. Παππάς αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το ζήτημα της στέγης.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο ΣΕΦ με τις ομιλίες των 6 υποψηφίων.

Παλαιστίνιοι γιατροί δήλωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πόλη της Γάζας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε το σπίτι οικογένειας. Μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερα παιδιά και τρεις γυναίκες, δήλωσαν υγειονομικοί από νοσοκομείο της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμα κάνει κάποιο σχόλιο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 6 Λαμία- Καλλιθέα και στις 8 Αστέρας Τρίπολης -Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα