back to top
28.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

28.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Διόνυσος του Ορχομενού Βοιωτίας.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο.

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει η γυναίκα που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 46χρονο αδελφό της στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος μέλους της οικογένειάς της, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία. Η γυναίκα που φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του, ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται ότι παρέσυρε και τραυμάτισε ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο 46χρονος διώκεται για την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης από άτομο που δεν είναι σε θέση να οδηγήσει λόγω κατανάλωσης αλκοόλ με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων και για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της σωματικής βλάβης κατά συρροή. Την ίδια ώρα, οι δύο γονείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενώ το 2 ετών παιδί τους νοσηλεύεται σε απλή κλίνη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

Τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί να παίξει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ατμομηχανή ανάπτυξης για την πόλη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της 88ης διοργάνωσης. Ο κ. Παππάς συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΘ-HELEXPO και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης. Κατά τη συνάντηση που θα έχει αργότερα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ο κ. Παππάς αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το ζήτημα της στέγης.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο ΣΕΦ με τις ομιλίες των 6 υποψηφίων.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα αντιμετωπίζοντας ευθέως τη συντηρητική παράταξη» τόνισε μιλώντας χθες από τον Άγιο Νικόλαο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον χώρο μας να σηκώσει ανάστημα. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες” δήλωσε το πρωί σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο Χάρης Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Μιλώ για ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, χωρίς ομάδες, χωρίς επαφές στο παρασκήνιο, χωρίς συνιστώσες. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι” δήλωσε η υποψήφια για την ηγεσία του Κινήματος Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας χθες στον Πειραιά.

«Είναι πολύ σημαντικό η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με καθαρές προτάσεις να διαμορφώσει μια σύγχρονη φυσιογνωμία» δήλωσε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, που περιοδεύει στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Καστοριάς.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου με την κάθε πλευρά να απελευθερώνει 103 ανθρώπους, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που ανταλλάχθηκαν σήμερα είχαν συλληφθεί στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας ενώ για την ανταλλαγή μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν εδάφη στην περιοχή αυτή τον περασμένο μήνα στην πρώτη μεγάλη τους εισβολή στη Ρωσία.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 6 Λαμία- Καλλιθέα και στις 8 Αστέρας Τρίπολης -Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα