back to top
23.4 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με τη συνέντευξη τύπου του Νίκου Παππά, στις 12 αύριο το μεσημέρι, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο – ολοκληρώνονται οι επισκέψεις των πολιτικών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ Παππάς επισκέπτεται τη ΔΕΘ εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ενότητα και η προοπτική του κόμματος συνοδεύεται από 12 βουλευτές, μεταξύ τους οι κ Φάμελος και Πολάκης και πολλά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

«Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα, με σύγχρονες, επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης και του καπιταλισμού » είπε ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα του 50ου φεστιβάλ της ΚΝΕ στη θεσσαλονίκη.. Νωρίτερα σε συνέντευξή του χαρακτήρισε επιζήμια για το λαϊκό κίνημα όλα τα κόμματα στο φάσμα της ‘’αμαρτωλής’’ σοσιαλδημοκρατίας.

Με τις ομιλίες των έξι υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 12 αύριο το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν στις 6 και 13 Οκτωβρίου με διεκδικητές αλφαβητικά τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα και Μιχάλη Κατρίνη. Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να δώσουν μαζικό παρών στις κάλπες προκειμένου να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα αντιμετωπίζοντας ευθέως τη συντηρητική παράταξη» τόνισε μιλώντας χθες από τον Άγιο Νικόλαο ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον χώρο μας να σηκώσει ανάστημα. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες” δήλωσε μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο Χάρης Δούκας. Το όραμά της για ένα αυτόνομο, χωρίς ομάδες, χωρίς επαφές στο παρασκήνιο, χωρίς συνιστώσες ΠΑΣΟΚ” ανέπτυξε από τον Πειραιά, η Άννα Διαμαντοπούλου. «Είναι πολύ σημαντικό η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με καθαρές προτάσεις να διαμορφώσει μια σύγχρονη φυσιογνωμία» ανέφερε μεταξύ άλλων η Νάντια Γιαννακοπούλου, που περιοδεύει στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Καστοριάς. «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξανακερδίσει εκλογές, όπως το 2009» τόνισε σε συνέντευξή του στο newsit.gr, ο Παύλος Γερουλάνος.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσοσκι. Επικαλούμενος το ανθρώπινο δικαίωμά του στην ελεύθερη έκφραση επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα ‘’Μακεδονία’’ ενώ χαρακτήρισε εκ νέου τη συμφωνία των Πρεσπών ‘’κακή και επιζήμια’’.

Στην Ιταλία. Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έξι ετών βρίσκεται ο Γραμματέας της Λέγκα του Βορρά και νυν Υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, αναφορικά με την απόφαση του το 2019 ως υπουργός Εσωτερικών να απαγορέψει την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης του Εισαγγελέα του Παλέρμου ”η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπερισχύει της προστασίας του κράτους’’. «Το να μετατρέπεται σε αδίκημα η υποχρέωση να προστατεύεις τα σύνορα της Ιταλίας από την παράνομη μετανάστευση, δημιουργεί ένα σοβαρότατο προηγούμενο. Εκφράζω την πλήρη μου αλληλεγγύη στον Σαλβίνι», σχολίασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι.

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση από τους Ουκρανούς περιοχών στην επαρχία του Κουρσκ. Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε πως οι Ρώσοι ανακατέλαβαν κάποια χωριά σημείωσε ωστόσο ότι ο ‘’ηρωικός’’ στρατός της χώρας του αντέχει.

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου επικύρωσε την αφαίρεση της υπηκοότητας που είχε δοθεί στον Ουκρανό μεγιστάνα Ιγκόρ Κολομόισκι, έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και σπόνσορες του Ζελένσκι κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ωστόσο ο μεγιστάνας βρίσκεται αντιμέτωπος στην πατρίδα του με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ουκρανική πετρελαιοπαραγωγό εταιρεία Ukrnafta και το διυλιστήριο Ukrtatnafta. Περαιτέρω, ο Κολομόισκι αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της υπεξαίρεσης σχεδόν 145 εκατομμυρίων δολαρίων από τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ουκρανίας ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε σχέδιο πληρωμένης δολοφονίας. Ο Κολομόισκι διατηρεί παράλληλα από το 1995 και την ισραηλινή υπηκοότητα, ενώ προφανώς διαθέτει και την ουκρανική.

Ογκώδεις διαδηλώσεις σε 30 πόλεις της Γαλλίας προκειμένου να χιλιάδες κόσμου να δηλώσει την συμπαράστασή του στην 72χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό, την οποία ο σύζυγός της νάρκωνε και εξέδιδε την τελευταία 10ετία. Η δίκη του πρώην πλέον συζύγου καθώς και 50 ανδρών ηλικίας από 26 έως 74 που φέρεται να βίαζαν την ναρκωμένη γυναίκα πραγματοποιείται δημόσια κι όχι κεκλεισμένων των θυρών, μετά από σχετικό αίτημα του θύματος, προκειμένου -όπως η ίδια δήλωσε – να αφυπνιστεί η κοινωνία για την σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό κατόπιν νάρκωσης. 18 από τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, είναι προφυλακισμένοι. Οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Ξεκίνησε στην Ερυθρά θάλασσα η επιχείρηση διάσωσης και ρυμούλκησης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου SOUNION που είχε γίνει στόχος επίθεσης των Χούθι της Υεμένης κι ενώ μετέφερε 150.000 τόνους πετρέλαιο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν το ρυμουλκό «Aigaion Pelagos», το πυροσβεστικό ρυμουλκό «Πανορμίτης» ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τρεις φρεγάτες, ελικόπτερα και ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Σε άλλες ειδήσεις

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη εβδομάδα, έλαβε η 46χρονη που ομολόγησε τη δολοφονία του αδερφού της στη Νέα Σμύρνη και η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 46χρονος οδηγός ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε και τραυμάτισε ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι γονείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενώ το 2 ετών παιδί τους πήρε εξιτήριο και φιλοξενείται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του.

Τη δημιουργία «Σιδηροδρομικής Αστυνομίας», στο πρότυπο σειράς άλλων ευρωπαϊκών κρατών, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης. Το νέο Σώμα -όπως είπε – θα συμμετέχει στο κέντρο επιχειρήσεων του ΟΣΕ πού λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτου περιστατικού

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι, του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και έξι πτητικά μέσα.

Κλειστά είναι σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ Λαμία- Καλλιθέα: 0 – 0

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: 1 – 2

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τα παιχνίδια:

Στις τέσσερις και μισή: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός

Στις έξι και μισή: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

Στις οχτώ και μισή ΟΦΗ – Άρης και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24,2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα