back to top
30 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

30 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνω από 3.400 διορισμοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης την τελευταία τετραετία

Διαβάστε επίσης

Με περισσότερους από 3.400 διορισμούς μόνιμου προσωπικού και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού -487 μόνιμους και 429 επικουρικούς ιατρούς, 439 μόνιμους και 1268 επικουρικούς νοσηλευτές και 818 άτομα λοιπό προσωπικό- ενισχύθηκαν την τελευταία τετραετία τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις ύψους 44,2 εκατ. ευρώ, για την κτιριακή αναβάθμιση των κτιρίων, με πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτά επισημαίνει η γγ Υπηρεσιών Υγείας του αρμόδιου υπουργείου, Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε διαδοχικές τεχνικές επισκέψεις στα νοσοκομεία της πόλης, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Αρχικά η κ. Βιλδιρίδη επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», υποστηρίζοντας ενεργά τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών που διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Συνομίλησε με εργαζόμενους, εθελοντές, αλλά και τους προέδρους των συλλόγων Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών και «Όραμα Ελπίδας». Η ενημέρωση των πολιτών και η ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών είναι ουσιώδεις, προκειμένου ολοένα και περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικούς καρκίνους να βρίσκουν συμβατό δότη για μεταμόσχευση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ), μία μονάδα ημερήσιας νοσηλείας πασχόντων από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και άλλες αιμοσφαρινοπάθειες. Εκεί συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για θέματα λειτουργίας της Μονάδας, καθώς και με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Θαλασσαμίας για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των ασθενών. «Ετησίως στη ΜΜΑ πραγματοποιούνται περί τις 3.300 μεταγγίσεις και απορροφάται περίπου το 1/3 των μονάδων αίματος του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις επισκέψεις της κ. Βιλδιρίδη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στη Β’ Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με επικεφαλής τον διευθυντή της κλινικής, την ενημέρωσαν για τη λειτουργία της, το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης που διαθέτει και όλες τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών με νευρολογικά προβλήματα.

Στη συνέχεια, η γγ Υπηρεσιών Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ακολούθως το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» εν ώρα εφημέριας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιηγηθήκε στα ανακαινισμένα τμήματα, αλλά και στις κλινικές, στις οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακαίνισης.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν με τη διοίκηση οι δράσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν σε βάθος τριετίας, αλλά και όσα είναι σε στάδιο εξέλιξης, καθώς και οι προσπάθειες στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η κ. Βιλδιρίδη υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Υγείας προς τα δύο προαναφερόμενα διασυνδεόμενα νοσοκομεία, που -όπως είπε- υποδηλώνεται από την αύξηση του προϋπολογισμού του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» κατά 76,5% και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» κατά 88,1% συγκριτικά με το 2019, την ενίσχυση της στελέχωσης του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς με 38 ιατρούς, 54 νοσηλευτές και 41 άτομα λοιπό προσωπικό και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» με 19 ιατρούς, τρεις νοσηλευτές και 23 άτομα λοιπό προσωπικό, αλλά και από τη συμπερίληψη έργων ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτά αφορούν την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση -με βάση διεθνή πρότυπα- του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των δύο νοσοκομείων, την ανακαίνιση της Παθολογικής, Β’ Χειρουργικής και ΩΡΛ Κλινικής του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος πυρασφάλειας στο ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος».

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» επισκέφθηκε τον εργοταξιακό χώρο, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Αιματολογικής Κλινικής που θα είναι αφιερωμένο στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες και ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ανάδοχου εταιρείας για την εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Το έργο, ύψους 13,75 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κ. Βιλδιρίδη επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου εν μέσω γενικής εφημερίας συναντήθηκε με πολίτες και ξεναγήθηκε στους χώρους του Τμήματος, στο πλαίσιο του εντατικού σχεδιασμού του υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της επείγουσας φροντίδας, αλλά και την πλήρως ανακατασκευασμένη Καρδιολογική Κλινική και Στεφανιαία Μονάδα, που ξεχωρίζει για την εύρυθμη λειτουργία της και αποτελεί κέντρο εμφύτευσης διαρτηριακά βαλβίδων αορτής και βηματοδοτών, ενώ σε αυτήν λειτουργούν δύο στεφανιογράφοι και υπερσύγχρονα εργαστήρια (αιμοδυναμικό, ηλεκτροφυσιολογίας, υπερηχογραφίας, δοκιμασίας κοπώσεως). Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ιστορική Θωρακο-καρδιο-χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, όπου πραγματοποιείται πλήθος βαρέων χειρουργικών επεμβάσεων σε καρδιά και πνεύμονες.

Τέλος, έγινε αναφορά στην πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια του νοσοκομείου, ύψους 14 εκατ. ευρώ, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και σε πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν είτε υλοποιούνται σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα