back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Επίσημη πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνει αύριο το Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Παιδείας ως η μεγάλη καινοτομία της φετινής σχολικής χρονιάς.

Εξάλλου, στο Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι ήδη διαθέσιμο το υλικό από τα μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει αναρτηθεί υλικό για συνολικά 49 μαθήματα από την 5η Δημοτικού έως και την Γ’ Λυκείου.

Αυλαία ρίχνει σήμερα η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Τον κ. Παππά συνοδεύουν στη Θεσσαλονίκη 12 βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Φάμελος και Πολάκης καθώς και πολλά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Η συνέντευξη τύπου του Νίκου Παππά θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον Αθήνα 9.84.

Στις 12 το μεσημέρι, ξεκινά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Τις προγραμματικές θέσεις τους θα παρουσιάσουν οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, από καρδιακό επεισόδιο, ο πρώην Εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ενώ βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του στην Κύθνο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κηδεία του έγινε στο νησί. Ως δικαστικός λειτουργός έγινε ευρύτερα γνωστός με την εξάρθρωση της «17Ν» ενώ μεταξύ άλλων είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του ΕΛΑ, την αυτοκτονία Τσαλικίδη, όπως και με υπόθεση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας. Είχε διατελέσει και Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε προς το κεντρικό Ισραήλ από την Υεμένη κατέπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να προκαλέσει θύματα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Λίγο νωρίτερα, ήχησαν σειρήνες που προειδοποιούσαν για επικείμενη αεροπορική επιδρομή στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ και οι κάτοικοι έσπευσαν να προστατευθούν σε καταφύγια.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία λόγω της κακοκαιρίας Boris, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης: Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 4 και μισή: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός. Έξι και μισή: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός. Οκτώ και μισή: ΟΦΗ – Άρης και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα