back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Εκτενή αναφορά στα όσα εξήγγειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε όσα παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα από τους αρμόδιους υπουργούς κάνει ο πρωθυπουργός, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ιδιαιτέρως τα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων, καθώς και τα μέτρα για το στεγαστικό και το δημογραφικό.

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ομαλά στις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού εμφανίστηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κληθείς δε να σχολιάσει την κίνηση Κασσελάκη, ο οποίος ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση το κόμμα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην Αυγή και Στο Κόκκινο, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει άρση του δόγματος του μηδενικού δανεισμού. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την ακρίβεια, τις πυρκαγιές αλλά και το δημογραφικό.

Τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν οι υποψήφιοι αρχηγοί, στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ πιο ενωμένο και πιο δυνατό», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας την ομιλία του. «Οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις κάλπες δεν επιλέγουν μόνο ποιος θα είναι ο πρόεδρος αλλά κάτι σπουδαιότερο. Επιλέγουν, το ύφος, το ήθος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι “Το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας είναι ο μεγάλος αντίπαλος της δημοκρατικής παράταξης”.

«Τώρα είναι η ώρα για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ». Σχέδιο, ενότητα, εμπειρία, το τρίπτυχο που ανέδειξε ο Παύλος Γερουλάνος υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποκέντρωσης της εξουσίας. «Η ευθύνη για έναν ηγέτη σημαίνει πάντα και παντού να δείχνει το καλύτερο παράδειγμα, να δίνει τις μάχες. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση δια αντιπροσώπου», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Τώρα είναι η ώρα το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την ευθύνη, να μην χάσει την ευκαιρία» επεσήμανε η Νάντια Γιαννακοπούλου, στην ομιλία της, λέγοντας ότι «δεν έκλεισε ποτέ τον ιστορικό του κύκλο». ενώ μίλησε για την ανάγκη αυτόνομης πορείας του κόμματος.

«Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει και που η Ελλάδα έχει πέσει σε τέλμα, δεν μπορούμε να δεχθούμε την υστέρηση ως κανονικότητα», δήλωσε μιλώντας στην ΚΕ η υποψήφια πρόεδρος Άννα Διαμαντοπούλου. «Το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ θα απαντά στα νέα ζητήματα, χρειάζεται ένα big bang», σημείωσε.

«Η εκλογή προέδρου έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Aπό το αποτέλεσμα της θα κριθεί αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια», τόνισε ο Χάρης Δούκας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για γνήσιες προοδευτικές θέσεις και πολιτικές. «Να ανοίξουμε ένα νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης», επεσήμανε ο κ. Δούκας και μίλησε για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Οραματίζομαι ένα κόμμα όχι για καρέκλες αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας.

«Χρειαζόμαστε ένα δημιουργικό σοκ και είναι ώρα να ανατρέψουμε την εδραιωμένη αντίληψη που μας θέλεις όλους τους ίδιους», επεσήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην ΚΕ. «Δεν σκοπεύω να αφομοιωθώ ή να προσχωρήσω σε επιλογές στασιμότητας και παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «νέο» δικαστικό χάρτη, στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, αύριο Δευτέρα στις 09.30 το πρωί, πραγματοποιούν οι δικηγόροι της Αθήνας μετά την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ. Ο λόγος της καθολικής αποχής είναι η παντελώς πρόχειρη -και χωρίς να έχουν προετοιμασθεί οι υποδομές και να έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης -εφαρμογή από αύριο, του νέου δικαστικού χάρτη. Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν για αύριο και οι κατά τόπους Δικηγορικοί Σύλλογοι.

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε πολυώροφο κτίριο στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, είπαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η Χαμάς χαιρέτισε σήμερα την πυραυλική επίθεση των Χούθι της Υεμένης στο κεντρικό Ισραήλ, λέγοντας ότι το Ισραήλ «δεν θα είναι ασφαλές μέχρι να σταματήσει την επιθετικότητά του» στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τους αντάρτες Χούθι για αντίποινα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Μπόρις, η ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Πέντε οι νεκροί στη Ρουμανία μετά από νεώτερο απολογισμό, ένας στην Πολωνία και τέσσερις αγνοούμενοι στην Τσεχία από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Σοβαρά τα προβλήματα και στην Αυστρία που πενθεί έναν πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε σε πλημμυρισμένη περιοχή. Στην Γερμανία, η Βαυαρία και η Σαξονία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο προβλημάτων, καθώς το κύμα κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά.

Το παρών στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου, το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως δίνει ο ΑΘΗΝΑ 9,84, μετατρέποντας με το βανάκι του, τον χώρο δίπλα στη “Γαρδένια”, στην καρδιά της διοργάνωσης, σε pop up ραδιοφωνικό στούντιο. Από αυτή την ώρα και ως τις 9 το βράδυ, ο σταθμός της πόλης με την Ελεωνόρα Ορφανίδου και τον Κώστα Μοστράτο, δίνουν το λόγο στους ανθρώπους των βιβλίων, ντύνουν με μουσικές τη βραδιά, συναντούν ακροατές και αναγνώστες, κάνουν κληρώσεις και φυσικά… χαρίζουν βιβλία.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός, 1-0. Στις έξι και μισή παίζουν: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός. Οκτώ και μισή: ΟΦΗ – Άρης και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι – απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα