back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στο έλεος της κακοκαιρίας Μπόρις, η ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Πέντε οι νεκροί στη Ρουμανία μετά από νεώτερο απολογισμό, ένας στην Πολωνία και τέσσερις αγνοούμενοι στην Τσεχία από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Σοβαρά τα προβλήματα και στην Αυστρία που πενθεί έναν πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε σε πλημμυρισμένη περιοχή. Στη Βιέννη έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της πόλης. Μ υπερχείλιση κινδυνεύουν το κανάλι του Δούναβη και ο ποταμός Βιέν, ενώ με προβλήματα διεξάγονται οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Γερμανία, Βαυαρία και Σαξονία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο προβλημάτων, καθώς το κύμα κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά.

Εκτενή αναφορά στα όσα εξήγγειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε όσα παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα από τους αρμόδιους υπουργούς κάνει ο πρωθυπουργός, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ιδιαιτέρως τα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων, καθώς και τα μέτρα για το στεγαστικό και το δημογραφικό.

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ομαλά στις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού εμφανίστηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την ακρίβεια, τις πυρκαγιές και το δημογραφικό.. Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση Κασσελάκη, ο οποίος ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση το κόμμα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην Αυγή και Στο Κόκκινο, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει άρση του δόγματος του μηδενικού δανεισμού.

Τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν οι υποψήφιοι αρχηγοί, στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Το επόμενο ραντεβού των έξι θα είναι τηλεοπτικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η 24η Σεπτεμβρίου κλειδώνει ως ημερομηνία διεξαγωγής της μεταξύ τους τηλεμαχίας.

Από το βήμα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να επιλέξουν όχι μόνο ποιος θα είναι ο πρόεδρος αλλά κυρίως το ύφος, το ήθος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης της πατρίδας μας.

«Την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ με σχέδιο, ενότητα κι εμπειρία’’ προέταξε στην ομιλία του ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ στάθηκε στην ανάγκη ο νέος αρχηγός να δίνει παντού τις μάχες, κυρίως όπως είπε στη Βουλή.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έκλεισε ποτέ τον ιστορικό του κύκλο» με την υποσημείωση ότι θεωρεί αναγκαία την αυτόνομη πορεία του κόμματος.

«Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει και που η Ελλάδα έχει πέσει σε τέλμα, δεν μπορούμε να δεχθούμε την υστέρηση ως κανονικότητα», είπε μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου υπογραμμίζοντας ότι το κυβερνών ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα big bang».

«Η εκλογή προέδρου έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Από το αποτέλεσμα της θα κριθεί αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια», τόνισε ο Χάρης Δούκας, κάνοντας λόγο για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης.. με στόχο τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας.

Από πλευράς του ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να προσχωρήσει σε επιλογές στασιμότητας που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ.

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στα Λουτρά Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε έκταση χαμηλής βλάστησης στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Σε καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν αύριο οι Δικηγόροι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το «νέο» δικαστικό χάρτη, που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, χωρίς – όπως σημειώνουν- να έχουν προετοιμαστεί οι απαραίτητες υποδομές. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09.30 αύριο το πρωί, στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών.

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς χαιρέτισε σήμερα την πυραυλική επίθεση των Χούθι της Υεμένης στο κεντρικό Ισραήλ, λέγοντας ότι το Ισραήλ «δεν θα είναι ασφαλές μέχρι να σταματήσει την επιθετικότητά του» στη Λωρίδα της Γάζας. Με αντίποινα προειδοποιεί τους Χούθι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο λιμάνι της Υεμένης χτυπήθηκε τους προηγούμενους μήνες από το Ισραήλ, μετά από άλλη επίθεση των Χούθι με drone.

Το παρών στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου, το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως δίνει ο ΑΘΗΝΑ 9,84, μετατρέποντας με το βανάκι του, τον χώρο δίπλα στη “Γαρδένια”, στην καρδιά της διοργάνωσης, σε pop up ραδιοφωνικό στούντιο. Έως τις 9 το βράδυ, ο σταθμός της πόλης με την Ελεωνόρα Ορφανίδου και τον Κώστα Μοστράτο, δίνουν το λόγο στους ανθρώπους των βιβλίων, ντύνουν με μουσικές τη βραδιά, συναντούν ακροατές και αναγνώστες, κάνουν κληρώσεις και φυσικά… χαρίζουν βιβλία.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός, 2-2. Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0 στο 34’.
Οκτώ και μισή: OΦΗ – Άρης και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 26 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα