back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σκηνές χάους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπόρις . Επτά νεκρούς μετρούν Ρουμανία, Πολωνία και Αυστρία ενώ τέσσερις αγνοούμενους αναζητούν οι αρχές στην Τσεχία.

Οι πρωτοφανείς βροχές πλημμύρησαν πόλεις, ενώ στο πέρασμά τους προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές. Η Βιέννη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο υπερχείλισης του Δούναβη, σε εκτεταμένες περιοχές της πόλης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα καταγράφονται και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία κινείται ανατολικότερα, σε συναγερμό ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στη Γερμανία, κυρίως στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Σαξονίας.

Να παραμείνουμε στη Γερμανία, εκεί όπου τα μεσάνυχτα τίθενται σε ισχύ οι έλεγχοι σε όλα τα χερσαία σύνορα με στόχο ”τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης και την προστασία της χώρας από την ισλαμιστική απειλή”. Διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία δεν αναιρεί τους όρους της Συνθήκης Σένκεν (για την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών) προσπάθησε να δώσει υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Ωστόσο κάτοικοι περιοχών κοντά στην γερμανική συνοριογραμμή, και επιχειρήσεις κυρίως μεταφορών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ανεπίτρεπτων και εξαιρετικά δαπανηρών καθυστερήσεων. Καμπανάκι και από το συνδικάτο των αστυνομικών, που επισημαίνει την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και πόρων για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ με έμφαση στο στεγαστικό το δημογραφικό πρόβλημα και τη αύξηση των αποδοχών εστίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη διαδικτυακή επικοινωνία του με τους πολίτες. Μεταξύ άλλων ο κ Μητσοτάκης ανέφερε ότι το 2025 φέρνει 12 αυξήσεις αποδοχών σε μισθωτούς (του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα), συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες με ταυτόχρονη μείωση 12 φόρων, με πιο σημαντική τη μείωση κατά μία ακόμη μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών».

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την καθαίρεση Κασσελάκη. Πολλά στελέχη και οργανώσεις συνεχίζουν να μιλούν για αντικαταστατική και ως εκ τούτου άκυρη καθαίρεση του Προέδρου, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν ακόμη και την οριστική διαγραφή του, με την κριτική να εστιάζει και στην απόφαση Κασσελάκη να ανακαλέσει (την Παρασκευή) το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ εστίασε στην ενότητα και την προοπτική του κόμματος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων – ακόμη κι εάν χρειαστεί να ”σπάσει” το δόγμα του μηδενικού δυναμισμού. Από τη Συνέντευξη τύπου και το Βελλίδειο ο κ Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την ακρίβεια, τις πυρκαγιές και το δημογραφικό.

Τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν οι υποψήφιοι αρχηγοί, στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Το επόμενο ραντεβού των έξι θα είναι τηλεοπτικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η 24η Σεπτεμβρίου κλειδώνει ως ημερομηνία διεξαγωγής της μεταξύ τους τηλεμαχίας.

Ααναλυτικότερα από το βήμα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να επιλέξουν όχι μόνο ποιος θα είναι ο πρόεδρος αλλά κυρίως το ύφος, το ήθος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης της πατρίδας μας.

«Την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ με σχέδιο, ενότητα κι εμπειρία’’ προέταξε στην ομιλία του ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ στάθηκε στην ανάγκη ο νέος αρχηγός να δίνει παντού τις μάχες, κυρίως όπως είπε μέσα στη Βουλή.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έκλεισε ποτέ τον ιστορικό του κύκλο» με την υποσημείωση ότι θεωρεί αναγκαία την αυτόνομη πορεία του κόμματος.

«Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει και που η Ελλάδα έχει πέσει σε τέλμα, δεν μπορούμε να δεχθούμε την υστέρηση ως κανονικότητα», είπε μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου υπογραμμίζοντας ότι το κυβερνών ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα big bang».

«Η εκλογή προέδρου έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Από το αποτέλεσμα της θα κριθεί αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια», τόνισε ο Χάρης Δούκας, κάνοντας λόγο για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης.. με στόχο τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας.

Από πλευράς του ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να προσχωρήσει σε επιλογές στασιμότητας που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ.

Σε καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν αύριο οι Δικηγόροι της χώρας, με αφορμή την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη, ο οποίος – όπως υποστηρίζουν σχεδιάστηκε πρόχειρα και υλοποιείται χωρίς υποδομές. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09.30 αύριο το πρωί, στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Το παρών στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου, το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως έδωσε ο ΑΘΗΝΑ 9,84, μετατρέποντας με το βανάκι του, τον χώρο δίπλα στη “Γαρδένια”, στην καρδιά της διοργάνωσης, σε pop up ραδιοφωνικό στούντιο. Ο σταθμός της πόλης με την Ελεωνόρα Ορφανίδου και τον Κώστα Μοστράτο, έδωσαν το λόγο στους ανθρώπους των βιβλίων, έντυσαν με μουσικές τη βραδιά, συναντήθηκαν με ακροατές και αναγνώστες, χαρίζοντας σε συνεχόμενες κληρώσεις πολλά βιβλία.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός, 2 – 2.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 0 – 0

OΦΗ – Άρης: 1 – 0 στο 35ο λεπτό και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 0 – 0 στο 35’’

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 23,8 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα