back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Δεν σκοπεύω να αφομοιωθώ ή να προσχωρήσω σε επιλογές στασιμότητας και παρακμής

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία, ίσως την τελευταία. Το αίτημα το έχω συναντήσει σε όλη τη χώρα.

Το αίτημα να φτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα συνθέσει, θα ενώσει και θα μας απαλλάξει απο τη σημερινή κυβέρνηση, επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Χρειαζόμαστε ένα δημιουργικό σοκ και είναι ώρα να ανατρέψουμε την εδραιωμένη αντίληψη που μας θέλεις όλους τους ίδιους. Μιλάω για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη απο τη βάση που θα προκύψει απο το ΠΑΣΟΚ όχι με δήθεν διευρύνσεις και συγκολήσεις κορυφής
Ο κ. Κατρίνης μίλησε για μηχανισμούς απαξίωσης για την υποψηφιότητα του. Στις 6 Οκτωβρίου όμως θα ψηφίσουν -όπως είπε -οι πολίτες και όχι τα εξωθεσμικά κέντρα. Δεν σκοπεύω να αφομοιωθώ ή να προσχωρήσω σε επιλογές στασιμότητας και παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι κόμμα με μηχανισμούς,προίκα και τζάκια. Δεν έφυγα ποτέ στα δύσκολα, όταν κάποιοι συνέπραξαν με τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να είναι κέντρο διερχομένων δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε: Είμαι εδώ γιατί πιστεύω, σε μια μεγάλη παράταξη που θα εμπνεύσει και θα δημιουργήσει.

Κάλεσε σε σύγκρουση με συμφέροντα για αυτούς που προσδοκούν καλύτερο μέλλον για τη ζωή τους και αναφέρθηκε στους μη προνομιούχους Έλληνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για ένα δρόμο πραγματικής ρήξης και ελπίδας λέγοντας οτι δεν συμβιβάζεται με ένα κόμμα του 13 με 15% και ένα μικρό εταίρο του κ. Μητσοτάκη. Ακούω κάποιους να προβάλουν τον εαυτό τους ως πρωθυπουργίσιμους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί απο κάποιον πρωθυπουργίσιμο, θα φύγει όταν απέναντι του βρεθεί μια πραγματική δύναμη ευθύνης. Όσοι θέλουν ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, όσοι θέλουν ένα δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη ,ας μην ψηφίσουν εμένα.

Χρειαζόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ με ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, ανέφερε ο κ. Κατρίνης και πρόσθεσε οτι το αξίωμα του προέδρου δεν μπορεί να υπηρετηθεί με παράλληλους ρόλους.

Προγραμματικές Προτάσεις

Υπογράμμισε την ανάγκη για δίκαιο φορολογικό σύστημα, μείωση του ΦΠΑ, μείωση της φορολογίας στις παραγωγικές δυνάμεις,

Επίσης μίλησε για αλλαγή του άρθρου 86 του συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Νέο εθνικό σύστημα υγείας χωρίς φραγμούς στην πρόσβαση στην υγεία. Έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Εθνικό σχέδιο για αναγέννηση πρωτογενούς τομέα, ολοκληρωμένη πολιτική για δημογραφικό, σύσταση οργανισμού εργατικής κατοικίας για νέα ζευγάρια. Δημιουργία κρατικής εταιρίας για καθαρή και πράσινη ενέργεια για να πέσουν οι τιμές.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα