back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο απίστευτος Πιάστρι νικητής στο Μπακού

Διαβάστε επίσης

Ο Αυστραλός, Όσκαρ Πιάστρι με McLaren ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, 17ου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ήταν η δεύτερη νίκη στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε μία πίστα όπως αυτή του Μπακού που δεν ταίριαζε στην ομάδα του και μετά από τρομερή πίεση που δέχτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από τον poleman Σαρκ Λεκλέρ με Ferrari.

Ο Μονεγάσκος ήταν δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes, μετά από το αδιανόητο ατύχημα των Πέρεζ-Σάινθ στον προετελευταίο γύρο κι ενώ μάχονταν για την 3η θέση.

Δύο μήνες μετά τον θρίαμβο στην Ουγγαρία, το νέο μεγάλο αστέρι της F1 και πιλότος της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση του πόντιουμ, καταφέρνοντας να μη λυγίσει παρά την επίθεση που δέχθηκε για περίπου 30 γύρους από την Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Πιάστρι πέρασε τον Μονεγάσκο λίγο μετά το ένα και μοναδικό πιτ-στοπ των πρωτοπόρων, δεν μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά στη συνέχεια, παρ’ όλα αυτά έστω και κάτω από αυτή την πίεση πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Σε όλη τη διάρκεια της μάχης τους ο Σέρτζιο Πέρεζ ακολουθούσε από κοντά, μς την ελπίδα να έβρισκε μία ευκαιρία για να προσπεράσει.

Ωστόσο, μία στροφή πριν το τέλος, οι τροχοί των δύο μονοθεσίων των Πέρεζ και Σάινθ βρήκαν για λίγο ενώ έδιναν τη μάχη τους για το βάθρο, τόσο ώστε να καταλήξουν και οι δύο στη μπαριέρα σε ένα ατύχημα που έμοιαζε παιδαριώδες για την εμπειρία τους.

Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Τζορτζ Ράσελ, που πέρασε τρίτος, ενώ επίσης από δύο θέσεις κέρδισαν οι Λάντο Νόρις, Μαξ Φερστάπεν και Φερνάντο Αλόνσο που έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Μετά από το σημερινό αγώνα, στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών ο Λάντο Νόρις μείωσε την απόσταση από τον πρωτοπόρο Μαξ Φερστάπεν στους 59 βαθμούς, ενώ η McLaren είναι η νέα πρωτοπόρος της βαθμολογίας των κατασκευαστών, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, προσπερνώντας τη Red Bull.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα