back to top
24.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μεθοριακές περιοχές ανάμεσα στην Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία που το Σαββατοκύριακο επλήγησαν σκληρά από τις πλημμύρες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας με αποτέλεσμα σήμερα να ξεχειλίσουν περισσότεροι ποταμοί στην κεντρική Ευρώπη. Πολλές πόλεις έχουν κατακλυσθεί με νερά γεμάτα συντρίμμια. Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Στην εσωτερική επικαιρότητα:

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του.

“Στην δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει «πακέτο» με θέσεις και αξιώματα”, γράφει χαρακτηριστικά.

Οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, με φωνές εντός του κόμματος να μιλούν ακόμη και για οριστική διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη.

Αφορμή για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης ήταν η απόφαση του έκπτωτου προέδρου να ανακαλέσει το πληρεξούσιο στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

“Είναι πρωτοφανές ένας πρώην πρόεδρος να αντιδικεί με το κόμμα του, να επιχειρεί να το στραγγαλίσει οικονομικά και να απειλεί πως θα το στείλει στα δικαστήρια” είπε στον Αθήνα 9.84 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα επανεκλεγεί πρόεδρος, γιατί θα τον αποδοκιμάσει η βάση του κόμματος, ενώ για την επόμενη ημέρα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συμπόρευση δυνάμεων του προοδευτικού χώρου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤnews. Το σήριαλ «καρεκλοκένταυρος ετών 35» τελείωσε. “Ο κ. Κασσελάκης απέδειξε ότι δεν αγαπάει το κόμμα του, δεν έχει κανένα συναισθηματισμό γιατί ποτέ δεν ανήκε σε αυτή την παράταξη. Απέδειξε ότι τον ενδιέφερε η καρέκλα του τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης. Οποιουδήποτε κόμματος η Κεντρική Επιτροπή, για να καταθέσει μομφή ενάντια στον πρόεδρο του, σημαίνει ότι έχει παρεκλείνει απίστευτα” σημείωσε.

Για τις 24 Σεπτεμβρίου κλειδώνει κατά πληροφορίες η τηλεμαχία των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Προτείνω το debate να γίνει στη δημόσια τηλεόραση και να είναι για πρώτη φορά ανοικτό και όχι προκάτ, όπως όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει, των παράλληλων μονολόγων». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8. o Νίκος Ανδρουλάκης.

Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ, κόμμα ενεργών μελών και πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην ERTNEWS, ο Μιχάλης Κατρίνης. Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν αρκεί από μόνη της η εκλογή νέου Προέδρου. Αν δεν αλλάξουμε, αν δεν αντιληφθούμε ότι το αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η Μεγάλη Παράταξη, τότε-όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης- σε ένα χρόνο το πολύ θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Έχω σχέδιο, εμπειρία και μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Παύλος Γερουλάνος.

Τον στόχο «να βγει το ΠΑΣΟΚ από τον κύκλο επιβίωσης και να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό μέτωπο στην κοινωνία» υπογράμμισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του κόμματος Απόστολος Πάνας.

Ψηλά ξανά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το μεταναστευτικό. 39 χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης Σέγκεν, η Γερμανία ενεργοποιεί από σήμερα και για έξι μήνες σύστημα ελέγχων στα χερσαία σύνορά της με στόχο, όπως αναφέρει, ‘’τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης και την προστασία της χώρας από την ισλαμιστική απειλή’’.

Η παράτυπη μετανάστευση και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος στο επίκεντρο της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι σε λίγη ώρα στη Ρώμη. Νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας υπηρεσίας που θα είναι αρμόδια για την ασφάλεια των συνόρων, κάτι που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Στάρμερ.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών, το μεταναστευτικό αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν -δύο κορίτσια ένα 13χρονο αγόρι και μια δασκάλα- σε σχολείο στο Τσέλιαμπινσκ, στα Ουράλια, από την επίθεση που εξαπέλυσε με σφυρί ένας μαθητής, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο 13χρονος δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες έφερε επίσης μαχαίρι και ένα όπλο.

Tα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό εξειδίκευσαν νωρίτερα οι αρμόδιοι υπουργοί. Αναφορικά με τον τουρισμό τις λεπτομέρειες θα μας δώσει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος….

Στο μεταξύ το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος βάζει στη φαρέτρα του ανταγωνισμού των παρόχων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την 1η Νοεμβρίου. Η τιμή της κιλοβατώρας θα διαφοροποιείται μέσα στο 24ώρο ώστε οι επαγγελματίες, στους οποίους απευθύνεται αρχικά, να επωφελούνται από τις χαμηλές ώρες κατανάλωσης.

Και ο καιρός: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα