back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα αυξημένες φοροαπαλλαγές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν και το 315%  θα έχουν οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, που θα χρηματοδοτήσουν στη χώρα μας καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό, με απώτερο στόχο να συγκλίνει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας  με  τα ευρωπαικά στάνταρς, Μεταξύ των φορολογικών κινήτρων που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπ είναι οι  φοροαπαλλαγές που θα φτάνουν το 50% για όσους επενδυτές  χρηματοδοτήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Αναφορικά με τον τουρισμό η αρμόδια υπ Όγφα Κεφαλογιάννη αφού υπογράμμισε ότι φέτος οι προβλέψεις για τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού αναμένεται να φτάσουν τα 22 δισ. ευρώ είπε ότι εισάγεται  τέλος κρουαζιέρας, για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονται στα ελληνικά λιμάνια. Συγκεκριμένα θα είναι 20 ευρώ ανα επιβάτη για την Μύκονο και την Σαντορίνη ενώ στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας ορίζεται στα 5 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από πλευράς κυβέρνησης ως προς την οικονομική και θεσμική στήριξη της Αυτοδιοίκησης”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων η οικονομική κατάσταση των δήμων, οι ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών σε προσωπικό, καθώς και το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω.

Νέος κύκλος αναταραχής στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του έκπτωτου προέδρου να ανακαλέσει το πληρεξούσιο στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Είναι πρωτοφανές ένας πρώην πρόεδρος να αντιδικεί με το κόμμα του, να επιχειρεί να το στραγγαλίσει οικονομικά και να απειλεί πως θα το στείλει στα δικαστήρια” είπε στον Αθήνα 9.84 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του.

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤnews. Το σήριαλ «καρεκλοκένταυρος ετών 35» τελείωσε είπε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ προ των ευθυνών της για τις σοβαρές παραβιάσεις του θεσμικού πλαισίου που αφορά την προμήθεια πολυκέντρων ανακύκλωσης,τα λεγόμενα «σπιτάκια ανακύκλωσης», που διαπιστώνει στο πόρισμά της η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, θέτει την κυβέρνηση, ο τέως  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Για τις 24 Σεπτεμβρίου κλειδώνει κατά πληροφορίες η τηλεμαχία των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Προτείνω το debate να γίνει στη δημόσια τηλεόραση και να είναι για πρώτη φορά ανοικτό και όχι προκάτ, όπως όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει, των παράλληλων μονολόγων». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8. o Νίκος Ανδρουλάκης.

Θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει μεγάλη προοδευτική δύναμη, τόνισε ο επίσης υποψήφιος Χάρης Δούκας μιλώντας στα παραπολιτικά υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κατατεθεί μία καθαρή πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο κ Δούκας επανέλαβε επίσης την ανάγκη ευρύτερης ανάγκης στην κεντροαριστερά λέγοντας πως κοινοβουλευτικά πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Τέλος απαντώντας στην αιχμή Γερουλάνου ότι η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι δουλειά part time ο κ Δούκας δήλωσε ότι ο κ. Γερουλάνος το 2021 που ήταν υποψήφιος πρόεδρος δεν ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο που ήταν υποψήφιος πρόεδρος ήταν επικεφαλής σε δημοτική παράταξη και δημοτικός σύμβουλος.

Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ, κόμμα ενεργών μελών και πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην ERTNEWS, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Έχω σχέδιο, εμπειρία και μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Παύλος Γερουλάνος.

Συνεχιζόμενο αποκλεισμό της υποψηφιότητας της από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης καταγγέλλει με δήλωση της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου. Ειδικότερα κάνει λόγο για συστηματική εξαφάνισή της από τα ρεπορτάζ του βήματος και των ΝΕΩΝ. Προσθέτει ότι το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα έχει επιλέξει, όπως είπε χαρακτηριστικά, να με εξαφανίζει καταπατώντας κάθε έννοια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ότι και να κάνουν δεν θα με εξαφανίσουν. Ευτυχώς στις εκλογές θα  ψηφίσουν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς δίπλωμα εντοπίστηκαν να οδηγούν χθες το βράδυ 14 νεαροί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών.  Εντοπίστηκαν στα Λιμανάκια στη Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου και στο κέντρο της Αθήνας στη Λεωφ. Βασ. Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Μαριτσά Ρόδου, όπου πλέον οι δυνάμεις δεν αντιμετωπίζουν ενεργό μέτωπο.

Πρεμιέρα το απόγευμα του ψηφιακού φροντιστηρίου για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Στην πρόσληψη 40 εκπαιδευτικών ως προσωρινούς αναπληρωτές προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Η υγειονομική αρχή της Χαμάς στη Γάζα έδωσε  στη δημοσιότητα  κατάλογο με τα ονόματα σχεδόν 35.000 Παλαιστινίων, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε τη στρατιωτική επιχείρησή του στο θύλακα τον περασμένο Οκτώβριο. Στον κατάλογο των 649 σελίδων δεν γίνεται διάκριση των νεκρών μεταξύ μαχητών και αμάχων ενώ οι πρώτες 14 σελίδες του καταλόγου αφορούν 710 θύματα ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Με την αναμέτρηση ΑΕΚ- Βόλος ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Σουπερλίγκας. Δεύτερη απομάκρυνση προπονητή στο πρωτάθλημα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά….

Και ο καιρός: Νεφώσεις με διαστήματα βροχοπτώσεων αύριο στην Αττική . H θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα