back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην κεντρική Ευρώπη, όπου περισσότεροι ποταμοί ξεχείλισαν σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας Boris, προκαλώντας σφοδρές πλημμύρες. Τα περισσότερα θύματα έχουν εντοπιστεί σε Τσεχία, Πολωνία και Αυστρία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο εκφράζει την αλληλεγγύη της Ελλάδας στις χώρες που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζιας Μελόνι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.  Το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης αφορά όλη την Ευρώπη, θεωρώ ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των διακινητών υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Πρόκειται για συνεργασία σε ακτίνα τριακοσίων εξήντα μοιρών η οποία αφορά, κυρίως, τις αστυνομίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας των χωρών μας τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι. Από σήμερα πρώτη ημέρα 39 χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης Σέγκεν, η Γερμανία ενεργοποιεί για έξι μήνες σύστημα ελέγχων στα  χερσαία σύνορά της.

Οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος των συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ, της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών τελεσθείσας από ιατρό και του ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος.

Ιδιαίτερα αυξημένες φοροαπαλλαγές, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν και το 315%  θα έχουν οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, που θα χρηματοδοτήσουν στη χώρα μας καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, με απώτερο στόχο να συγκλίνει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με τα ευρωπαϊκά στάνταρς. Θεσπίζεται τέλος κρουαζιέρας 20 ευρώ ανα επιβάτη για Μύκονο κα Σαντορίνη. Πέντε ευρώ θα είναι στα υπόλοιπα λιμάνια.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από πλευράς κυβέρνησης ως προς την οικονομική και θεσμική στήριξη της Αυτοδιοίκησης”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων η οικονομική κατάσταση των δήμων, οι ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών σε προσωπικό, καθώς και το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω.

Νέος κύκλος αναταραχής στο ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι πρωτοφανές ένας πρώην πρόεδρος να αντιδικεί με το κόμμα του, να επιχειρεί να το στραγγαλίσει οικονομικά και να απειλεί πως θα το στείλει στα δικαστήρια” είπε στον Αθήνα 9.84 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Αύριο στις 4μμ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εκ νέου για την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καθώς οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων συμφώνησαν στη διεξαγωγή του από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους. Ωστόσο οι ακριβείς λεπτομέρειες και κανόνες θα διευθετηθούν στην επόμενη συνάντησή τους τις επόμενες μέρες.

“Προτείνω το debate να είναι για πρώτη φορά ανοικτό και όχι προκάτ, όπως όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει, των παράλληλων μονολόγων”, ανέφερε  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8 o Νίκος Ανδρουλάκης.

“Θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει μεγάλη προοδευτική δύναμη”, σημείωσε ο επίσης υποψήφιος, Χάρης Δούκας,  μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κατατεθεί μία καθαρή πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης.  Τέλος, απαντώντας στην αιχμή Γερουλάνου ότι η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι δουλειά part time, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι ο κ. Γερουλάνος το 2021 που ήταν υποψήφιος Πρόεδρος, δεν ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο που ήταν υποψήφιος πρόεδρος ήταν επικεφαλής σε δημοτική παράταξη και δημοτικός σύμβουλος. “Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ, κόμμα ενεργών μελών και πολιτών”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην ERTNEWS, ο Μιχάλης Κατρίνης. “Έχω σχέδιο, εμπειρία και μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης”, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Παύλος Γερουλάνος.

Συνεχιζόμενο αποκλεισμό της υποψηφιότητας της από συγκεκριμένα ΜΜΕ καταγγέλλει με δήλωση της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου. Ειδικότερα κάνει λόγο για συστηματική εξαφάνισή της από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων “ΒΗΜΑ” και “ΝΕΑ”. Προσθέτει ότι το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα έχει επιλέξει, όπως είπε χαρακτηριστικά, να την εξαφανίζει, καταπατώντας κάθε έννοια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Γαλλική τορπίλη στην Κομισιόν με την παραίτηση του υποψήφιου Επιτρόπου Τιερί Μπρετόν και τις κατηγορίες του προς την πρόεδρο της Επιτροπής για παρέμβαση. Μια εξέλιξη που οδήγησε τελικά το Παρίσι να προτείνει νέο Επίτροπο στην ΕΕ… Περισσότερα θα μας πει ο Βαγγέλης Σαρακηνός…

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Κούρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ έδωσε σήμερα εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι όλων των οικισμών στα διαμερίσματα της επαρχίας που βρίσκονται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα..   Στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου στους περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Και ο καιρός: Αρχικά, γενικά αίθριος ο αυριανός καιρός στην Αττική. Όμως, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα