back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία των οχήματων σε κεντρικές και περιφερειακές οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην Αρδηττού, τη βασ. Σοφίας, τη βασ. Κωνσταντίνου, την Σταδίου, τη Συγγρού στο ύψος του Φιξ, την Πειραιώς στο ρεύμα προς κέντρο, την Αχιλλέως. Επίσης, στον Κηφισό από Μοσχάτο έως Ρέντη και από την Αθηνών έως τη Λένορμαν και στην παραλιακή στο ύψος του Αλίμου.

Αυξημένα κατά 4,8% ή κατά 1,989 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, εμφανίζονται τα φορολογικά έσοδα, για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, το πρωτογενές πλεόνασμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε 7,571 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 3,316 δισ. Ευρώ.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη μετά το πέρασμα της καταστροφικής καταιγίδας Boris. Τα περισσότερα θύματα έχουν εντοπιστεί σε Τσεχία, Πολωνία και Αυστρία, με πολλές περιοχές να έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση ή και νερό, δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και πολλά φράγματα έχουν σπάσει. Στην Αυστρία, 13 κοινότητες παραμένουν αποκλεισμένες.

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στις χώρες που επλήγησαν από την κακοκαιρία εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζιας Μελόνι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Στο Βερολίνο διεξάγεται η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση, με τη συμμετοχή του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, μετά την απόφαση της Γερμανίας να ενεργοποιήσει για έξι μήνες σύστημα ελέγχων στα χερσαία σύνορά της.

Το μεταναστευτικό και κυρίως την αναγκαιότητα να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ανέδειξε ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με το Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού» και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας «για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών». Παράλληλα, συνεχάρη τον Γάλλο ομόλογό του για την επιλογή του από τον πρόεδρο Μακρόν, για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου της Γαλλίας, μετά την παραίτηση του Τιερί Μπρετόν.

Οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα βαραίνουν τους συλληφθέντες για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ, της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών τελεσθείσας από ιατρό και του ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος.

Ιδιαίτερα αυξημένες φοροαπαλλαγές, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν και το 315% θα έχουν οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, που θα χρηματοδοτήσουν στη χώρα μας καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, με απώτερο στόχο να συγκλίνει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με τα ευρωπαϊκά στάνταρτς. Θεσπίζεται τέλος κρουαζιέρας 20 ευρώ ανά επιβάτη για Μύκονο και Σαντορίνη. Πέντε ευρώ θα είναι στα υπόλοιπα λιμάνια.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από πλευράς κυβέρνησης ως προς την οικονομική και θεσμική στήριξη της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, η οικονομική κατάσταση των δήμων, οι ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών σε προσωπικό, καθώς και το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω.

Σε έως και 60 δόσεις θα μπορούν να αποπληρώνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις τις οφειλές τους προς τους δήμους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη ότι για τους κακοπληρωτές τα χρέη τους θα “περνάνε” στην εφορία η οποία θα αναλαμβάνει να τα εισπράττει με προμήθεια 5%. Στο ίδιο νομοσχέδιο, για το οποίο σήμερα λήγει η περίοδος της διαβούλευσης, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τους οφειλέτες όπως η δυνατότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η μείωση των προστίμων για τους οικονομικά ασθενείς αλλά και ο τριπλασιασμός των προστίμων για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, το οποίο ζητά εδώ και καιρό ο δήμος Αθηναίων.

Νέος κύκλος αναταραχής στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του έκπτωτου προέδρου να ανακαλέσει το πληρεξούσιο στον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων. «Είναι πρωτοφανές ένας πρώην πρόεδρος να αντιδικεί με το κόμμα του, να επιχειρεί να το στραγγαλίσει οικονομικά και να απειλεί πως θα το στείλει στα δικαστήρια» είπε στον Αθήνα 9.84 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας. Αύριο στις 4μμ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εκ νέου για την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων συμφώνησαν στη διεξαγωγή του από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους.

Τον πρώτο πρεσβευτή του παλαιστινιακού κράτους στην Ισπανία, μετά την αναγνώρισή του από τη Μαδρίτη τον περασμένο Μάιο, δέχθηκε σήμερα ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ο 6ος.  Πρόκειται για τον Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Ισπανία από το 2022 και απολάμβανε παρόμοιο καθεστώς με αυτό του πρεσβευτή.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 8, με τον αγώνα ΑΕΚ- Βόλος ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Superleague. Σε μισή ώρα στην Κύπρο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε έναν φιλικό αγώνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. – 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα